Το Βατερλώ του επιτελικού κράτους

Η «Μήδεια» είναι το αντίστοιχο της κακοκαιρίας του 2008 και τότε ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει άψογα

Must Read

Συντριπτικές συγκρίσεις της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή με την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη με την ευκαιρία της «Μήδειας».

Η «Μήδεια» είναι μια τραγωδία που, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ταιριάζει απόλυτα στον ξεπεσμένο «Μωυσή» Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή η κακοκαιρία ήταν αρκετή για να δείξει το «μύθο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ούτε τα μπουκωμένα ΜΜΕ δεν μπορούν να συγκαλύψουν. Εδώ κοτζάμ Στέφανος Μάνος τους διέσυρε με ανάρτησή του κάνοντας «ρόμπα» την «κανονικότητά» τους!

Το κυριότερο όμως που απέδειξε η «Μήδεια» είναι το πόσο στάθηκε στο ύψος της η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, με υπερυπουργό Εσωτερικών τότε τον Προκόπη Παυλόπουλο, σε μια ανάλογη κακοκαιρία ακριβώς δεκατρία χρόνια πριν, τον Φεβρουάριο του 2008.

Η σύγκριση μεταξύ της «Μήδειας» και της κακοκαιρίας του 2008 είναι απολύτως τεκμηριωμένη. Την έκανε σήμερα το βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον Real FM ο έγκριτος μετεωρολόγος της ΕΜΥ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, λέγοντας ότι η «Μήδεια» είναι το αντίστοιχο της κακοκαιρίας του 2008!

Ας κάνουμε «ταμείο» λοιπόν: Τότε πραγματικά ήταν μια μεγάλη κακοκαιρία με πολλά προβλήματα στο λεκανοπέδιο αλλά όλοι μπορούν να θυμηθούν ότι: Ούτε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας έκλεισε, ούτε κανένας κεντρικός άξονας της Αθήνας έκλεισε και το κυριότερο ούτε κατά διάνοια υπήρξαν τα τεράστια προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο μισό λεκανοπέδιο που ζούμε ακόμη και αυτές τις στιγμές.

Τότε το κράτος στάθηκε στο ύψος του, ενώ σήμερα διασύρεται από το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιώργου Γεραπετρίτη. Τα μπουκωμένα ΜΜΕ ναι μεν δεν μπορούν να συγκαλύψουν την ανικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως δεν λένε ούτε μια λέξη αλήθειας για το πόσο ποιο ικανοί και πόσο ποιο αξιοπρεπής ήταν η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με υπερυπουργό Εσωτερικών τον Προκόπη Παυλόπουλο σε ανάλογες περιστάσεις.

Φυσικά και δεν τολμούν να κάνουν τις συγκρίσεις γιατί όλο το Σημιτέικο και τα ΜΜΕ που ελέγχει απολύτως ακόμη επιχειρούν να ξεχαστεί ο τεράστιος ρόλος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή σε όλα τα επίπεδα.

Όσο και αν επιχειρεί ο Κώστας Σημίτης και τα μπουκωμένα ΜΜΕ να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να ψευδολογούν σε βάρος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή δεν θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Αρκεί και μόνο η σύγκριση στο πλαίσιο μιας κακοκαιρίας. Και φυσικά δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις για τους εθνικώς υπερήφανους χειρισμούς της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή με το σημερινό χάλι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και ας καταλήξουμε με ονόματα και διευθύνσεις: Το 2008, όταν ο κρατικός μηχανισμός σε αντίστοιχη κακοκαιρία λειτούργησε άψογα, πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής και υπουργός εσωτερικών και δημόσιας τάξης ο Προκόπης Παυλόπουλος. Σήμερα, όταν υπάρχει κατακραυγή ακόμη και από τον Στέφανο Μάνο κυβερνούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κάθε περαιτέρω σύγκριση είναι περιττή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This