Η Τουρκία υπονομεύει μεθοδικά τις διερευνητικές, αλλά βγάζει φταίχτη την Ελλάδα

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Άγκυρα είναι ανοιχτή στο... διάλογο

Must Read

Στην προσφιλή τακτική της, εκείνη των απαράδεκτων προκλήσεων, επιμένει η Τουρκία, στον απόηχο του πρώτου γύρου των διερευνητικών επαφών αλλά και του ανοίγματός τους προς την κυβέρνηση Μπάιντεν, ένα «άνοιγμα» το οποίο όμως δεν γνώρισε ανταπόκριση από τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ.

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις δύο μήνες από την απόσυρση του Oruc Reis και o Ταγίπ Ερντογάν ρίχνει ξανά «λάδι στη φωτιά», υπονομεύοντας τον υποτιθέμενο διάλογο με την Αθήνα, καθώς στέλνει το ωκεανογραφικό σκάφος Cesme στο Αιγαίο.

Το πλοίο, δηλαδή, που θα πραγματοποιήσει έρευνες από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου σε περιοχές μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Αλοννήσου. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που εντός του πρώτου πενθημέρου του Μαρτίου υποτίθεται ότι θα έχουμε τη δεύτερη συνάντηση «διερευνητικών» στην Αθήνα.

Συγχρόνως, μέσα στο νέο πλαίσιο προκλήσεων τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να παρουσιάσουν την πραγματική ατζέντα του «σουλτάνου», που λειτουργεί ανοιχτά σαν… αρπακτικό, ξετρυπώνοντας μελέτη από το 2009 του πολιτικού αναλυτή και ιδρυτή της εταιρίας Stratfor Τζορτζ Φρίντμαν.

Πρώτα από το τηλεοπτικό κανάλι TGRT και στη συνέχεια από άλλα -κατά κύριο λόγο φιλοκυβερνητικά– μέσα, όπως τα Takvim, Ahaber και Haberler, παρουσιάστηκε λοιπόν χάρτης που είχε καταρτίσει ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρίας πληροφοριών και γεωπολιτικών αναλύσεων και παρουσιάζει την Τουρκία ως υπερδύναμη έως το 2050!

Σύμφωνα με την ανάλυση που συνοδεύει τον χάρτη, λοιπόν, στις χώρες που έως το 2050 η Τουρκία θα ασκεί έντονη επιρροή περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς το Ισραήλ, η Βόρεια Αφρική, ακόμη και περιοχές της Ρωσίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ πάντως, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και αφού βάζουν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα που επιθυμεί η Άγκυρα στο πλαίσιο των νεοοθωμανικών γεωπολιτικών «φαντασιώσεών» της, το CNN Turk μετέδιδε πως στο πρώτο πενθήμερο του Μαρτίου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο νέος γύρος διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα, με το ρεπορτάζ του τουρκικού καναλιού να τονίζει εντούτοις πως, ενώ η Άγκυρα είναι ανοιχτή στη διαδικασία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είναι εκείνος που τη σαμποτάρει!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This