Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Βοζεμπεργκ για Μενδώνη: «Να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό και να παραιτηθεί»

Τελικά ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν ευθύνεται ποτέ για τίποτα...

Μια ακόμη φωνή ακούστηκε υπέρ της παραίτησης της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, αυτή τη φορά από το χώρο της ΝΔ.

Η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, τόνισε ότι είναι ευθύνη της Υπουργού η επιλογή των προσώπων (σ..σ για την τοποθέτηση Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο) και πως θα πρέπει να παραιτηθεί, για να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Η κυρία Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε. Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων. ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας», είπε η κ.Βόζεμπεργκ σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Και υπερασπιζόμενη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ