Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Καταγγελία-φωτιά κατά της Μενδώνη για αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ από δραστηριότητές της

Η Υπουργός Πολιτισμού δεν θέλει να τη φωτογραφίζουν

Ανοίγουν με αγανάκτηση στόματα για τον βίο και την πολιτεία της Λίνας Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Αθέατες πτυχές μιας ευρύτερα εχθρικής και ανθρωποφοβικής έως αρνησίκοσμης συμπεριφοράς έρχονται στο φως, φανερώνοντας ένα αυταρχικό πρόσωπο, που η ίδια επίμονα επιχειρεί να καλύψει πίσω από μια καλά περιφρουρημένη δημόσια παρουσία.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), η Υπουργός εδώ και πολύ καιρό αποκλείει συστηματικά και αναίτια από την κάλυψη των επισκέψεων και των εκδηλώσεων όπου παρίσταται τα φωτο/ειδησεογραφικά πρακτορεία, υποκαθιστώντας το έργο τους με τυπικά δελτία Τύπου, τα οποία συνοδεύονται «με φωτογραφίες τραβηγμένες από συνεργάτες της με κινητά τηλέφωνα»!

Πρόκειται για ειδησεογραφικά θέματα, εξηγεί η ΕΦΕ, που είναι «πολύ σημαντικά για τις ανάγκες της ενημέρωσης και που πραγματοποιούνται σε χώρους που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω της πανδημίας, αλλά και πριν από αυτήν, καθώς η συγκεκριμένη τακτική εφαρμόστηκε σχεδόν μόλις ανέλαβε καθήκοντα η συγκεκριμένη υπουργός».

Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
  • Αυτοψία στα έργα συντήρησης στον Ναό του Ολυμπίου Διός.
  • Επίσκεψη και αυτοψία στα έργα συντήρησης στο Τατόι.
  • Αυτοψία στις εργασίες του κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής.
  • Οι συναντήσεις στο γραφείο της, καμία από τις οποίες δεν καλύπτεται φωτογραφικά.

Και όλα αυτά την ώρα που εδώ και έναν χρόνο οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ αγωνίζονται σκληρά για το ψωμί τους.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο προεδρείο της Ένωσης συναντήθηκε με την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του υπουργείου και έθεσε μεταξύ άλλων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ -ειδικά εκείνοι που καλύπτουν τα πολιτιστικά θέματα- τον επιβλαβή επαγγελματικά αποκλεισμό τους, παίρνοντας την υπόσχεση πως η άθλια αυτή πρακτική θα σταματήσει. Όμως, όπως καταγγέλλουν, συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι και σήμερα.

Κατόπιν τούτων με αγανάκτηση που ξεχειλίζει καλούν την κ. Μενδώνη να σταματήσει να παίζει με το ψωμί τους, απαξιώνοντας τον κλάδο.

Την καταγγελία υπογράφουν τα φωτογραφικά πρακτορεία EUROKINISSI, INTIME, SOOC, NDP PHOTO AGENCY, PAPADAKIS PRESS και PANORAMA PRESS.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ