Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

«Η Αθήνα θέλει να ξεκινήσει έναν πόλεμο με την Τουρκία»! Δεν σταματάνε να προκαλούν οι… γείτονες!

Τούρκος ναύαρχος ζητάει να τεθεί θέμα αφοπλισμού των ελληνικών νησιών!

Ενώ οι Τούρκοι έχουν στείλει στην «καρδιά» του Αιγαίου το «Τσεσμέ» και τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν το FIR Αθηνών, η τουρκική εφημερίδα Sabah ισχυρίζεται πως «η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες».

Ο αρθρογράφος μάλιστα προκλητικά διερωτάται αν η Αθήνα θέλει «να ξεκινήσει έναν πόλεμο με την Τουρκία». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό με την δήθεν παρενόχληση του «Τσεσμέ» από τέσσερα ελληνικά F-16 την Τρίτη, «πρόσθεσε ένα νέο επεισόδιο στις προκλήσεις στο Αιγαίο».

Προκλητικός και ο απόστρατος ναύαρχος Αλί Ντενίζ Κουτλούκ που δηλώνει πως η Ελλάδα έχει επιλέξει ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο Πέλαγος, έχοντας τη συμπάθεια ΗΠΑ και ΕΕ.

«Οι Έλληνες πιλότοι μεγάλωσαν με εχθρότητα για την Τουρκία. Αλλά αυτή η παρενόχληση είναι αντίθετη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις στρατιωτικές τακτικές. Το Τσεσμέ είναι ελεύθερο να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε αυτήν την ανοικτή θάλασσα και τα διεθνή ύδατα. Δεν απειλεί κανέναν», δήλωσε.

Και έχει το θράσος να ζητάει να τεθεί επί τάπητος θέμα αφοπλισμού των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αλλά και το ζήτημα κυριαρχίας δεκάδων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων με «αδιευκρίνιστο καθεστώς», όπως υποστήριξε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ