Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Δεν έπεισαν οι «διευκρινίσεις» Παναγιωτόπουλου για την υπόθεση του οπλουργού από τη Λάρισα

Ίσως κάποιοι θέλουν εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο τον κ. Αραπκουλέ

Οι διευκρινίσεις που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη Βουλή, σχετικά με την υπόθεση του οπλουργού από τη Λάρισα, Ιωάννη Αραπκουλέ, του οποίου τα όπλα είχαν κατασχεθεί από την ΕΛ.ΑΣ., σίγουρα δεν ήταν αρκετά πειστικές ως προς το τι ακριβώς συνέβη.

Ο υπουργός τόνισε ότι ο εν λόγω ιδιώτης βιοτέχνης κλήθηκε να παρουσιάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) το επιχειρηματικό του σχέδιο-πρόταση για την αντικατάσταση του τυφεκίου G3Α3/4 από άλλο τυφέκιο, δικής του παραγωγής, καθώς και την αναβάθμιση του εν λόγω τυφεκίου. Στην παρουσίαση, όμως, συνέχισε ο υπουργός, που πραγματοποιήθηκε τη 14η Δεκεμβρίου 2020, ο βιοτέχνης αναφέρθηκε μόνο στην αναβάθμιση του υφιστάμενου τυφεκίου G3Α3/4 και όχι στην παραγωγή νέου ατομικού τυφεκίου.

Προφανώς, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις για όσα διημείφθησαν, καθώς η Ελληνική Αστυνομία δεν ανήκει στο υπουργείο του και τα ερωτήματα που είχαν τεθεί τότε συνεχίζουν να υφίστανται ως προς το ποιοι ήθελαν «εκτός» διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο τον κ. Αραπκουλέ.

Άφησαν καλές εντυπώσεις

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναβαθμίσεις που πρότεινε ο οπλουργός από τη Λάρισα άφησαν καλές εντυπώσεις στο ΓΕΣ. Και δεν αποκλείεται στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου κάποια από τα G3 που θα φέρουν οι παρελαύνοντες να είναι αναβαθμισμένα από τη βιοτεχνία της Λάρισας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ