Τετάρτη 28/7/2021

Η τουρκική μονταζιέρα δουλεύει στο φουλ κατά της Ελλάδας

Fake news από Τουρκία για τους μετανάστες

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά τα γεγονότα του Έβρου, στην Τουρκία συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό πρόβλημα για να πλήξουν τη χώρα μας.

Συνεχίζουν, παράγοντας fake news, να προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα υπόλογη, επειδή υπερασπίζεται τα σύνορά της και προστατεύει ολόκληρη την Ευρώπη, μη ενδίδοντας στους εκβιασμούς της Άγκυρας.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πρώτα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και σε δεύτερο χρόνο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησαν για μία ακόμη φορά τη χώρα μας για επαναπροωθήσεις και κακομεταχείριση μεταναστών. Ρητορική, η οποία έχει σαφή σκοπό να προκαλέσει τη χαλάρωση της φύλαξης των συνόρων στην Ελλάδα, προκειμένου η Τουρκία να μπορεί ξανά να χρησιμοποιήσει το Μεταναστευτικό για να εκβιάσει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αιτιάσεις που φυσικά απερρίφθησαν από την ελληνική πλευρά (αν και δυστυχώς όχι επίσημα και ηχηρά), με το υπουργείο Άμυνας να κάνει λόγο για «ξεκάθαρη περίπτωση fake news» που δημιουργεί η τουρκική μονταζιέρα. Δυστυχώς, όμως, πάντα υπάρχουν κάποιοι «χρήσιμοι ηλίθιοι», τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες, που υιοθετούν τα τουρκικά επιχειρήματα, δέσμιοι των ιδεοληψιών τους για ανοιχτά σύνορα.

Με αφορμή πάντως τον έναν χρόνο από την εκκίνηση των γεγονότων στον Έβρο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνος Φλώρος έδωσε το δικό του μήνυμα με μια ανάρτηση στο twitter. «Έβρος 2020. Εις οιωνός άριστος. Αμύνεσθαι περί πάτρης» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις, όταν και όπου χρειαστεί. Την ανάρτησή του αναπαρήγαγαν αρκετοί λογαριασμοί απλών πολιτών αλλά και θεσμικοί, πολλαπλασιάζοντας την απήχησή της στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν παραιτείται!