Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Η κυβέρνηση αλήθεια πιστεύει ότι στα ελληνοτουρκικά «βρισκόμαστε σε μια τεράστια θέση ισχύος»;

Στηριζόμαστε, λέει, στις διεθνείς συμμαχίες και στη συμμετοχή μας στην ΕΕ... Σωθήκαμε

Με το Cesme να μπαινοβγαίνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (βγαίνει μόνο λόγω μποφόρ, αλλιώς…), τα τουρκικά μαχητικά να μπαινοβγαίνουν (παράνομα) στο ελληνικό FIR και την ΕΕ και τις άλλες Μεγάλες Δυνάμεις να παίρνουν συνεχώς το μέρος της Τουρκίας, αλήθεια η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι «βρισκόμαστε σε μια τεράστια θέση ισχύος»;

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προφανώς ναι! «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια τεράστια θέση ισχύος, που δεν την είχαμε ποτέ στη Μεταπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά στο «Κανάλι 1» του Πειραιά!

Θυμίζοντας στη συνέχεια τα γεγονότα του Έβρου διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας συμφέροντα, όπου και με όποιο τρόπο χρειαστεί».

Ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα όπλα (διπλωματικά) και πως «αυτονοήτως δεν πρόκειται εμείς να προκαλέσουμε την οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη ή θερμό επεισόδιο ή την ένταση στην περιοχή, από την άλλη πλευρά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να ανεχθούμε το οτιδήποτε (…) Εγώ είμαι της άποψης ότι βεβαίως και πάντα θα πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας έτσι ώστε να αποσυμπιέζονται οι εντάσεις, αλλά θα πρέπει και η Τουρκία να επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά για να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος. Διαφορετικά σε αυτή τη σκακιέρα η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα ‘όπλα’, τα οποία ανάγονται στις διεθνείς συμμαχίες της και ιδίως στη συμμετοχή της στην Ε.Ε.».

Πελώνη: «Δεν έχουν παγώσει οι διερευνητικές»

Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος (μέχρι νεωτέρας) Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση των συντακτών αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές, υπό τη σκιά των συνεχών τουρκικών προκλήσεων:

«Δεν έχουν παγώσει. Η ελληνική πλευρά αναμένει την απάντηση της τουρκικής πλευράς. Δηλώσεις και κινήσεις προκλητικές δεν συνάδουν με το πνεύμα το εποικοδομητικό. Εμείς προσβλέπουμε πάνα σε κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης και δεν θα πέσουμε στην παγίδα της υπονόμευσης του διαλόγου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ