Τι συζήτησε ο Δένδιας με τον Ιταλό ομόλογό του

Must Read

Τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης, του ενεργειακού αλλά και των τουρκικών προκλήσεων συζήτησαν ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Ιταλός ομόλογός του,  Enzo Moavero Milanesi. 

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του:

«Σήμερα ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τόσο διμερούς, όσο και Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, για την κατάσταση που δημιουργείται από την κατάφορη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέλω να σας πω, ότι είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό για τη θέση που ο ίδιος έχει λάβει στο ζήτημα και την ευθεία διατύπωση των σκέψεών του στο Συμβούλιο Υπουργών. Τη διατύπωση υπεράσπισης των Ευρωπαϊκών αξιών και της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Θα ήθελα επίσης να σας πω, ότι με τον αγαπητό Υπουργό συζητήσαμε μια σειρά από θέματα ενέργειας. Η επικείμενη ολοκλήρωση του TAP, υπήρξε αντικείμενο της συζήτησής μας, όσο και η υπόθεση που αφορά τον East Med, τον άλλο αγωγό, ο οποίος, όπως ξέρετε, καταλήγει κατά τη σχεδίασή του στην Ιταλία, και για τον οποίο η Ελλάδα θα ήθελε το συντομότερο δυνατόν να υπογραφεί η σχετική συμφωνία. Άλλωστε, ανάλογες συζητήσεις κάναμε και κατά την επίσκεψη στο Ισραήλ και κατά την επίσκεψη μαζί με τον Πρωθυπουργό, τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Κύπρο.

Ως προς τα Ευρωπαϊκά θέματα, αναφερθήκαμε στις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο, για το ποιους κινδύνους αντιμετωπίζει η Ένωση εξαιτίας του Brexit και, βέβαια, σαν χώρες πρώτης γραμμής, συζητήσαμε το μεταναστευτικό, το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινή θέση, πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε όχι μόνο το σύμπτωμα, αλλά κυρίως τις αιτίες που αναγκάζουν ανθρώπους να μεταναστεύουν από την πατρίδα τους. Πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει τις χώρες αυτές, τις κοινωνίες αυτές με την επένδυση χρημάτων, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.»

Και ο κ. Δένδιας κατέληξε λέγοντας:«Ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μεσόγειο, για τη Λιβύη. Συζητήσαμε επίσης για τη στενότερη συνεργασία μας σε μια σειρά από fora, που έχουν να κάνουν και με την κεντρική Ευρώπη, αλλά και με την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και με την ενταξιακή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να πω ότι είμαι ευτυχής για την επίσκεψη του Υπουργού στην Αθήνα. Συζητήσαμε πως οι επισκέψεις αυτές μπορούν να μπουν κάτω από την ομπρέλα μιας θεσμοθετημένης και τακτικής επαφής μεταξύ των Υπουργών και των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This