Ο Γ. Σούρλας αποτίνει νοερά φόρο τιμής στους ήρωες του Υψώματος 731

«Στο Ύψωμα 731 οι ήρωές μας το 1941 έγραψαν λαμπρές σελίδες Ιστορίας, σε συνέχεια εκείνων του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών»

Must Read

Στην επέτειο του θριάμβου των Ελλήνων μαχητών στο θρυλικό Ύψωμα 731, στις 9 Μαρτίου 1941, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.

«Φέτος που οι υγειονομικές συνθήκες καθιστούν ανέφικτη την επίσκεψη στο Ύψωμα 731, ανήμερα της 9ης Μαρτίου 1941, που άρχισε η εαρινή επίθεση των Ιταλών, ας το επισκεφθούμε νοερά για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους γενναίους μαχητές, που το κράτησαν απόρθητο. Να βρεθούμε εκεί στο ηρωικό ύψωμα του όρους Τρεμπεσίνα, 20 χιλιόμετρα βόρεια της Κλεισούρας, που για τους Ιταλούς ήταν υψίστης στρατηγικής σημασίας η κατάληψη για την προέλαση των δυνάμεών τους στα Γιάννενα», τόνισε ο κ. Σούρλας.

Και συνέχισε, επισημαίνοντας: «Για την κατάληψη διέθεσαν όλες τις επίλεκτες δυνάμεις, άρματα μάχης, πολεμικά αεροσκάφη και όλα αυτά υπό την άμεση καθοδήγηση του Μουσολίνι, που είχε εγκατασταθεί σε παρακείμενο παρατηρητήριο από την ημέρα της επίθεσης 9 Μαρτίου μέχρι και τις 21 Μαρτίου».

Το πιο θρυλικό και αιματοβαμμένο Ύψωμα του Β’ ΠΠ

Το Ύψωμα 731, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «υπήρξε το πιο θρυλικό αλλά και αιματοβαμμένο Ύψωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από την ελληνική πλευρά οι νεκροί ανήλθαν σε 125 και οι τραυματίες σε 425. Από την ιταλική, 1.000 νεκροί και 3.000 τραυματίες. Στο Ύψωμα 731 οι ήρωές μας το 1941 έγραψαν λαμπρές σελίδες Ιστορίας, σε συνέχεια εκείνων του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This