3-6-2020

Ένα βήμα πριν από την έξοδο η Βασιλική Θάνου…

«Θα αντιληφθείτε τι σημαίνει ακομμάτιστη επιλογή, όταν εμείς θα κάνουμε την πρότασή μας για τον επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού», δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή χθες το βράδυ.

Ο χρόνος για την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την προεδρία της Ανεξάρτητης Αρχής έχει αρχίζει να μετρά αντίστροφά μετά και την ψήφιση του διυπουργικού πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Η ρύθμιση για την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, που χαρακτηρίζει ασυμβίβαστο την προηγούμενη θητεία σε πολιτικό γραφείο ακόμα και Γενικού γραμματέα, πόσο μάλλον σε γραφείο Πρωθυπουργού, έχει αναδρομικό χαρακτήρα, το οποίο σημαίνει ότι η κυρία Θάνου θα αποχωρίσει άμεσα από τη θέση της.

«Η κυρία Θάνου θα φύγει ό,τι και αν λέει…», είπε χθες το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει «για το ποιόν της κ. Θάνου» και την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, με την οποία αναμενόταν να έχει τηλεφωνική επικοινωνία αργά το βράδυ.

Σύμφωνα και με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδώνιδος Γεωργιάδη, μόλις η ψηφισθείσα διάταξη νόμου δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, εκείνος θα υπογράψει αμέσως την υπουργική απόφαση για την έξωση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και για αυτήν της αντιπροέδρου της Αρχής, Άννας Νάκου, που υπήρξε νομική σύμβουλος του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ