Ιμάμογλου: «Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν τους ισχυρισμούς τους»

Must Read

Τα «ψέματα» που επικαλέστηκαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, προκειμένου να ακυρώσουν την εκλογή του, κατήγγειλε σήμερα ο έκπτωτος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις εκλογές της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία, το κυβερνών κόμμα (AKP) κατέθεσε προσφυγή που οδήγησε στην ακύρωση του αποτελέσματος από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή και στην κήρυξη νέων εκλογών.

Ο Ιμάμογλου, αναφερόμενος στο βασικό επιχείρημα του ΑΚΡ για «μαζικές παρατυπίες στη διάρκεια των εκλογών», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της νέας του προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσε: «Κανείς δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς τους. Όταν κοιτώ τα πρόσωπά τους, βλέπω ότι ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν».

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να παραμείνουν κινητοποιημένοι ενόψει των νέων εκλογών στις 23 Ιουνίου.

Στις 31 Μαρτίου ο Ιμάμογλου κέρδισε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιο του AKP και πρώην πρωθυπουργό, με προβάδισμα μικρότερο των 13.000 ψήφων. Μια πολύ μικρή διαφορά σε μια πόλη με περισσότερους από 15 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία ελέγχεται από το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα εδώ και 25 χρόνια.

Σύμφωνα με αναλυτές, η τουρκική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χάσει τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης, ο δήμαρχος της οποίας έχει στη διάθεσή του μεγάλους οικονομικούς πόρους και μια σημαντική πολιτική πλατφόρμα.

Από την άλλη, ο Ιμάμογλου έχει δηλώσει πως βασικός του στόχος είναι ο τερματισμός των «ακραίων» δαπανών που έκαναν οι προκάτοχοί του. «Οι πόροι του δήμου της Κωνσταντινούπολης λεηλατούνται», λέει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο δήμος δεν «είναι ιδιοκτησία μιας ομάδας ανθρώπων. Στις 23 Ιουνίου θα δείξουμε σε όλη την Τουρκία ότι δεν υπάρχει άλλη έξοδος από τη δημοκρατία και τις κάλπες».

Το βασικό σύνθημα της νέας του προεκλογικής εκστρατείας είναι: «Αν υπάρχει ο Ιμάμογλου, υπάρχει ελπίδα για την Κωνσταντινούπολη».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This