Σάββατο 24/7/2021

Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε συνάντηση με Δένδια στις 14 Απριλίου στην Άγκυρα!

Οι Τούρκοι το 'χουν σίγουρο, εμείς λέμε «αν και εφόσον»

Με το που ολοκληρώθηκαν οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών ΕλλάδαςΤουρκίας (ακολούθησε γεύμα εργασίας), άρχισαν τα… ωραία από τουρκικής πλευράς!

Υπενθυμίζεται, ότι της ελληνικής αντιπροσωπείας ηγείται ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης και της τουρκικής ο υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Σεντάτ Ονάλ.

Εν μέσω των διαβουλεύσεων λοιπόν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια στις 14 Απριλίου, ενώ είπε ότι αργότερα θα επισκεφθεί και αυτός την Αθήνα!

«Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Για «κατάλληλες συνθήκες» μιλά η ελληνική πλευρά

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων εξετάστηκε μεταξύ άλλων, η προοπτική συνάντησης των δύο υπουργών στο προσεχές μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ