Σάββατο 24/7/2021

Παραίτηση Αρκουμανέα ζήτησε ο Τσίπρας για το κορωνοπάρτι της Τσικνοπέμπτης

«Τα κυβερνητικά στελέχη αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν, κάνουν γλέντια και βαφτίσια»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, φέρνοντας προ των ευθυνών του και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, για το κορωνοπάρτι της Τσικνοπέμπτης, για το οποίο ακόμη δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις.

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει «πολιτικό μορατόριουμ» μέχρι να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση, ασκώντας ταυτοχρόνως σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση -και προσωπικά στον πρωθυπουργό- ότι «έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας και λέει διαρκώς ψέματα, ευρισκόμενη σε πανικό, εκπέμποντας εικόνα απόλυτης παράλυσης».

Υποστήριξε δε πως την ίδια ώρα που η πανδημία καλπάζει τα κυβερνητικά στελέχη, αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν, κάνουν γλέντια και βαφτίσια «γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια» τους νόμους και τους πολίτες.

Επιτέθηκε και στον Παναγιώτη Αρκουμανέα για το κορωνογλέντι του ΕΟΔΥ σχολιάζοντας ότι κρύβεται, αντί να παραιτηθεί. «Αντί να παραιτηθεί από ευθιξία ο κ. Αρκουμανέας, πήγατε και βρήκατε τέσσερις συμβασιούχους από τους 15 ανθρώπους που ήταν στο γλέντι και πήγατε να τους διώξετε» ανέφερε ειδικότερα, συμπληρώνοντας πως «όταν έγινε γνωστό ότι οι υπόλοιποι ήταν στενοί συνεργάτες του Αρκουμανέα, σταμάτησε η δίωξη των τεσσάρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ζήτημα του ΕΟΔΥ, καθώς 21 βουλευτές, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, κατέθεσαν νέα επίκαιρη ερώτηση στο Βασίλη Κικίλια, ρωτώντας τον ποιες ήταν οι επίσημες αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ για το γλέντι της Τσικνοπέμπτης. «Σαρακοστή, και ακόμα η ηγεσία του κρύβεται!» σχολιάζουν ειδικότερα οι βουλευτές, ζητώντας να πληροφορηθούν εάν αποδόθηκαν ευθύνες και σε ποιους και καλώντας το Βασίλη Κικίλια να καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα και τα πρακτικά από τα οποία προκύπτουν με σαφήνεια οι ενέργειες και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από το Δ.Σ. του ΕΟΔΥ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ