Παρασκευή 23/7/2021

Μνημόνιο κατανόησης Αθήνας-Κωνσταντινούπολης… Μαζί στο Φανάρι Ιμάμογλου-Μπακογιάννης (pics)

Περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πόλεις

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πόλη την  Παρασκευή.

Οι δύο δήμαρχοι επισκέφθηκαν μαζί το Φανάρι, όπου και συνάντησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

nb imamoglou bakogiannis2

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης σε πολύ καλό κλίμα, οι δύο άνδρες συζήτησαν κοινά θέματα μεταξύ των δύο δήμων, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης και συμφώνησαν να υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πόλεις.

nb imamoglou bakogiannis3

«Συναντηθήκαμε σήμερα για να χτίσουμε τη γέφυρα ειρήνης και φιλίας μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης. Ως δήμαρχοι δύο μητροπολιτικών πόλεων, γνωρίζουμε το πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις γειτονίας και φιλίας μεταξύ των πόλεων και των χωρών μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ιμάμογλου.

«Οι πόλεις δεν ασκούμε εξωτερική πολιτική, μοιραζόμαστε όμως εθνικές ευαισθησίες που αποτελούν αφετηρία και πυξίδα. Για αυτό, καλούμαστε να εργαστούμε και να συνεργαστούμε, στο δικό μας επίπεδο, για να χτίσουμε, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, στέρεες γέφυρες  διαλόγου. Γέφυρες επικοινωνίας, αλληλοκατανόησης και φιλίας», τόνισε με τη σειρά του ο κ.Μπακογιάννης.

nb imamoglou bakogiannis1

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ