ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας για την αποχώρησή της από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Ο Νίκος Δένδιας σε Βρυξέλλες και Ντίσελντορφ

Must Read

«Οπισθοδρόμηση» και κίνηση που «προκαλεί ιδιαίτερη απογοήτευση» χαρακτηρίζει την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας αποτελεί μια οπισθοδρόμηση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προκαλεί ιδιαίτερη απογοήτευση», αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του.

Και προσθέτει: «Η Ελλάδα πιστεύει ότι θα πρέπει να ενταθεί ο αγώνας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό, η διαφύλαξη της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης είναι εξαιρετικά σημαντική».

Ο Νίκος Δένδιας σε Βρυξέλλες και Ντίσελντορφ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 22 Μαρτίου για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τη Νότια Γειτονία, τα Δυτικά Βαλκάνια και τις Σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Την Τρίτη 23 Μαρτίου θα μεταβεί στο Ντίσελντορφ όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Γερμανικού Ομόσπονδου Κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU), Άρμιν Λάσετ.

Την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα συμμετάσχει στην εαρινή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία γίνει στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This