Πέμπτη 29/7/2021

Δυτικά «χάδια» στην Τουρκία… Που μπορεί να ποντάρει η Ελλάδα

Όλοι τους και μόνοι μας...

Οι μοναδικοί σύμμαχοι της Ελλάδας είναι ο Στρατός Ξηράς, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό της.

Μόνο εκεί μπορεί να ποντάρει η πατρίδα για ουσιαστική βοήθεια και σωτηρία όταν έρθει η ώρα της αναπόφευκτης αναμέτρησης με την Τουρκία. Αυτά φανερώνουν οι (άνευ προβλέψεων για κυρώσεις) γενικολογίες της περιβόητης «έκθεσης» για την Τουρκία που υπογράφει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ αλλά και η σιωπή των ΗΠΑ για ένα σωρό ζητήματα που αφορούν την εγκληματική συμπεριφορά της γείτονος.

Αυτές τις ημέρες, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821 και κυριαρχεί στον νου και στην καρδιά των Ελλήνων η ανάμνηση του επικού αγώνα των προγόνων μας εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας, είναι ιεροσυλία και προσβολή των θυσιών των ηρώων η αναπαραγωγή μυθευμάτων και η διαιώνιση αυταπατών.

Το τουρκικό κράτος καταδυναστεύει τον λαό του και εφαρμόζει απροκάλυπτα επεκτατική πολιτική σε βάρος γειτονικών χωρών, όπως η Ελλάδα. Όμως, η Ρωσία έχει συνάψει πολύπλευρη συμμαχία και συνεργασία με την Τουρκία, ενώ οι Δυτικοί δεν έχουν πρόθεση να θυσιάσουν ούτε μισό σεντ για την πατρίδα μας, η οποία έχει μεν το δίκιο με το μέρος της, αλλά διαθέτει και μία πολιτική τάξη που διαμηνύει με την παθητική στάση της ότι αυτό το δίκιο δεν προτιθέμεθα να το επιβάλουμε.

Δεν υπάρχει άρθρο και παράγραφος του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των δικαιωμάτων του ανθρώπου που να μην έχει παραβιάσει η Τουρκία και σ’ αυτή την περίοδο, με το υπό… κατασκευή χαλιφάτο Ερντογάν αλλά και στις προηγούμενες δεκαετίες, όταν κυριαρχούσαν οι κεμαλιστές. Παρά ταύτα, ουδεμία ουσιαστική κύρωση έχει επιβληθεί από ΗΠΑ και Ε.Ε. σε βάρος αυτής της χώρας και η διεθνής κοινότητα μάς διαμηνύει με την παγερή αδιαφορία της ότι, αν θέλουμε να διατηρήσουμε όσα έχουμε, πρέπει να αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια, μόνοι μας, χωρίς βοήθεια από τρίτους.

Αυτό θα πράξουμε, με πολλή περισσότερη ισχύ και αποφασιστικότητα απ’ όση αναμένουν ορισμένοι…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ