Ενεργειακές μπίζνες με τους Σκοπιανούς για διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου

Ο αγωγός θα ξεκινά από τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στην πόλη Στιπ

Must Read

H σκοπιανή κυβέρνηση εξέτασε και ενέκρινε το κείμενο της εναρμονισμένης συμφωνίας για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ ΕλλάδαςΣκοπίων και εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι, να υπογράψει τη συμφωνία αυτή.

«Με τη συμφωνία αυτή για την από κοινού κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού με την Ελλάδα θα καταστεί δυνατή η διασύνδεση της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με στόχο την ενίσχυση της διαφοροποίησης, της ανταγωνιστικότητας και της διασφάλισης του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην περιοχή. Οι στόχοι αυτοί επιδιώκεται να επιτευχθούν, επίσης, με την αναβάθμιση των περιφερειακών υποδομών και την ενσωμάτωσή τους στην αγορά, καθώς και με τη διασφάλιση των απαραιτήτων ποσοτήτων φυσικού αερίου για όλους τους καταναλωτές στην περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CESEC), συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της «Βόρειας Μακεδονίας».

Ο διασυνδετήριος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας θα ξεκινά από τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στην πόλη Στιπ της γειτονικής χώρας.

Με βάση τις προβλέψεις του Συμφώνου Κατανόησης που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, ο ΔΕΣΦΑ θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει το ελληνικό τμήμα. Ο αγωγός θα έχει μήκος 50χλμ. θα ξεκινά από την περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στα σύνορα Ελλάδας – «Βόρειας Μακεδονίας» στην περιοχή των Ευζώνων.

Αντιστοίχως, το τμήμα του αγωγού εντός της σκοπιανής επικράτειας θα έχει μήκος 110χλμ. και θα εκτείνεται έως την πόλη Στιπ. Την ανάπτυξη και λειτουργία του θα αναλάβει η κρατική Eταιρεία Aξιοποίησης Eνεργειακών Πόρων της «Βόρειας Μακεδονίας» (NER).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This