Τρίτη 15/6/2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πού μετατέθηκαν οι διπλωμάτες που συνεργάστηκαν με τον Κοτζιά – Ποιοι πάνε στη θέση τους

Το είπε και το έκανε η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού με τις αλλαγές-για άλλους ρεβανσιστικές αποπομπές -σε κρίσιμες Πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό. Κοινό στοιχείο των περισσότερων αν όχι όλων των αλλαγών η συνεργασία των διπλωματών με τον τότε πολιτικό τους προϊστάμενο Νίκο Κοτζιά.

Έτσι έχουμε τον πρώην πολιτικό διευθυντή του ΥΠΕΞ επί Κοτζιά και νυν πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα Π. Μαυροειδή να επιστρέφει στην κεντρική υπηρεσία, ενώ την θέση του παίρνει ο νυν Πρέσβης στο Κάιρο Μ.Χ. Διάμεσης.

Ο Α. Παπασταύρου που αντικατέστησε την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία( ΜΑ) της ΕΕ της Ελλάδας στις Βρυξέλλες επιστρέφει στην κεντρική υπηρεσία και στη θέση του πηγαίνει ο Ι.Α Βράϊλας. Επίσης ο Πρεσβευτικός Σύμβουλος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες Α. Μακρής επιστρέφει στην Ελλάδα και στη θέση του πηγαίνει ο Ι. Γκίκας.

Η πρώην Διευθύντρια του διπλωματικού Γραφείου του Νίκου Κοτζιά και Πρέσβης στην Μόσχα Τ. Αθανασίου επιστρέφει στην Αθήνα και στη θέση της πηγαίνει η Αικ. Νασίκα, μια επιλογή που ενέχει αρκετό ρίσκο.

Ο Θ. Δασκαρόλης από το Βερολίνο, επιλογή του Κοτζιά κι αυτή, επιστρέφει στην κεντρική υπηρεσία και στη θέση του πάει ο Ρ. Κούνδουρος από την Πρετόρια.

Στην Κύπρο πηγαίνει η Πρέσβης από την Καμπέρα Αικ. Ξαγοράρη στη θέση του Η. Φωτόπουλου. Σε μια κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό η επιλογή της κ Ξαγοράρη είναι μάλλον ατυχής.

Ο Πρέσβης Ε. Τουρναράκης από το Βουκουρέστι ταξιδεύει για το Ερεβάν, ενώ η απόφαση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΥΣ) έχει και ανακλήσεις γνωμοδοτήσεων προηγούμενων Ανώτατων Υπηρεσιακών Συμβουλίων, κοινώς από τους ΥΠΕΞ των Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ανακαλούνται οι τοποθετήσεις της Σ. Φιλιππίδου στο Σεράγεβο, της Σ. Γραμματά, στα Τίρανα, του Κ. Ντούτη στην Αντίς Αμπέμπα, του Δ. Παπανδρέου στο Βουκουρέστι και του Ν. Παπαγεωργίου από την Πρεσβεία Λονδίνου στη θέση Πρεσβευτού Συμβούλου στην Πρεσβεία της Μόσχας.

Η Σ. Γραμματά για όσους δεν το γνωρίζουν συμμετείχε στις συνομιλίες για την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την επίλυση των Ελληνοαλβανικών διαφορών. Τυχαίο; Ενώ και ο Δ. Παπανδρέου είχε συνεργαστεί με τον πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ