Δευτέρα 26/7/2021

Η σιωπή της κας Σακελλαροπούλου και του κ. Μητσοτάκη για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις

Μόνον ο Π. Παυλόπουλος συνεχίζει να ασχολείται μέχρι και σήμερα!

Χθες η γερμανική Βουλή, κατά πλειοψηφία, ουσιαστικά τάχθηκε ξανά εναντίον της Ελλάδας ως προς τις απαιτήσεις της για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις από την θηριωδία των ναζί.  Και μάλιστα αγνοώντας και πάλι την αντίθετη υπέρ της Ελλάδας νομική άποψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της γερμανικής Βουλής.

Αναμενόμενη, δυστυχώς, εξέλιξη, αν σκεφτούμε ότι από τότε που έφυγε ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Προεδρία της Δημοκρατίας ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε η κα Σακελλαροπούλου έθεσαν ποτέ στη Γερμανία το όλο ζήτημα.  Απόλυτη σιωπή, για να μην στενοχωρήσουν την κα Μέρκελ!

Ας θυμηθούμε όμως ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθετε το ζήτημα συνεχώς.  Πάνω από 30 παρεμβάσεις, σε όλους τους γερμανούςαξιωματούχους και σε όλα τα αρμόδια φόρα είχε κάνει κατά τη θητεία του.  Και το εντυπωσιακό είναι πως και τώρα ακόμη συνεχίζει, όσο μπορεί, να κρατά «ζωντανό» το ζήτημα με τις παρεμβάσεις του.

Χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα η συνέντευξή του στο Κρήτη TV και στον Γιώργο Σαχίνη, στις 12 Φεβρουαρίου 2021, όταν μιλώντας για τα Εθνικά Θέματα ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε πρώτα-πρώτα για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.  Δείτε τη συνέντευξη από το λεπτό 4 και επόμενα:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ