Ο Μητσοτάκης λέει ότι ως το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει περίπου 1.700.000 δόσεις εμβολίων

Επίσκεψη στο νέο μέγα-εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι

Must Read

Την διαβεβαίωση πως η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά κανονικά και πως έως το τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση όλοι οι πολίτες, που επιθυμούν να εμβολιαστούν και είναι άνω των 60 ετών, καθώς και αυτοί, που υποφέρουν από βαριά υποκείμενα νοσήματα, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επέμεινε πως ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να «πάρουμε πίσω τις ζωές μας στα χέρια μας» και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων (σ.σ. δακτυλοδεικτούμενοι οι πολίτες πάλι…), καθ όσον κυβέρνηση και ειδικοί εντός του Απριλίου θα ξεδιπλώνουν το σχέδιο ανακατανομής των δραστηριοτήτων, που έχουν «παγώσει» λόγω του lockdown.

«Μέχρι να συμβεί αυτό και καθώς θα βελτιώνεται ο καιρός και βλέπουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως είπε, «ο ιός κυκλοφορεί ακόμη και η μόνη δοκιμασμένη λύση είναι η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων».

«Το ΕΣΥ, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει» ανέφερε ακόμα ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έως το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει περί το 1.700.000 δόσεις εμβολίων ευχαριστώντας δημοσίως όλους όσοι υποστηρίζουν την επιχείρηση «Ελευθερία» και συγκεκριμένα τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πολιτική Προστασία, τον Δήμο Περιστερίου και την οργανωτική ομάδα της επιχείρησης.

Διεμήνυσε, τέλος, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να διασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των δόσεων των εμβολίων στα κράτη – μέλη της, υπενθυμίζοντας πως και ο ίδιος έχει ασκήσει ισχυρές πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών. Η έναρξη λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων και δυνατότητα εμβολιασμών από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Στην παρούσα, δε, φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 14 λεπτά. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το τρίτο Mega εμβολιαστικό κέντρο, στο Περιστέρι, το οποίο και θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της δυτικής Αθήνας. Όπως σας είπε και ο κ. Θεμιστοκλέους, η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμούμε ότι θα πλησιάσουμε το 1.700.000 δόσεις εμβολίων και θα έχουμε μία από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τον Απρίλιο περιμένουμε πολλές περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας, μέχρι τα τέλη Απριλίου, το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου, να έχουμε εμβολιάσει με τουλάχιστον μία δόση όλους τους συμπολίτες μας άνω των 60 που επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς και τους συμπολίτες μας που έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ακόμα μία φορά όσες και όσους έχουν υποστηρίξει την επιχείρηση “Ελευθερία”, ειδικά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες για ακόμα μία φορά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης διαθέτοντας διακλαδικά υγειονομικό προσωπικό για να υποστηρίξουν αυτά τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα. Να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο Περιστερίου, την Πολιτική Προστασία και την οργανωτική ομάδα της επιχείρησης “Ελευθερία”. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας και πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχω προσωπικά ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι ώστε αυτές να είναι συνεπείς προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και η Ευρώπη οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραλάβουν οι ευρωπαίοι πολίτες τα εμβόλια για τα οποία έχουν δεσμευθεί οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Όπως είπαμε, από τον Απρίλιο και πέρα θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας. Θέλω να τονίσω, όμως, ότι μέχρι να συμβεί αυτό και καθώς βλέπουμε πια το τέλος αυτής της περιπέτειας θα βοηθήσει πολύ σε αυτό και ο καιρός, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Και καθώς πια θα μπαίνει ο Απρίλιος και θα συζητήσουμε με τους ειδικούς τρόπους με τους οποίους θα ανακατανείμουμε τη δραστηριότητα στη χώρα, ώστε να μπορούμε να επανέλθουμε σε κάποια είδους κανονικότητα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμα και τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας: η μάσκα, οι αποστάσεις, η αποφυγή των συνωστισμών, αποτελούν τη μόνη -θα το επαναλάβω- τη μόνη δοκιμασμένη λύση για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και για να μπορέσει να μειωθεί συνολικά και η πίεση στα νοσοκομεία μας.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή και κλείνοντας να ευχαριστήσω ακόμα μία φορά και όλο το Υγειονομικό Προσωπικό της χώρας, ειδικά στην Αττική, στην 1η και στη 2η υγειονομική περιφέρεια, έχουν καταβάλει τις τελευταίες εβδομάδες μία τεράστια προσπάθεια, το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα συνολικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως μία οντότητα συστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν εκτιμώ την τελευταία μεγάλη έξαρση της πανδημίας έως ότου με το καλό πια να χτιστεί το τείχος ανοσίας για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε. Ευχαριστώ πολύ». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This