Μας… εγκαλεί και από πάνω η «τουρκική ένωση Ξάνθης»! Κάνουν λόγο για «τουρκική Δυτική Θράκη» αλλά εμείς… διερευνούμε!

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το γάιδαρο, λέει ο σοφός λαός μας...

Must Read

Τη μία πρόκληση μετά την άλλη δέχεται η Ελλάδα, με την Τουρκία να έχει αρχίσει να δραστηριοποιεί έντονα τους ανθρώπους της στην Θράκη!

Η «τουρκική ένωση Ξάνθης» έβγαλε ανακοίνωση για τα 13 χρόνια από την ημέρα που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έβγαλε υπέρ της απόφαση (αυτά είναι τα… ευρωπαϊκά δικαστήρια, που δημιουργούν «μειονότητες» στα εθνικά κράτη)! Και στην ανακοίνωση αυτή όχι μόνο παριστάνει τη… θιγμένη και εγκαλεί την Ελλάδα, αλλά ξεκάθαρα κάνει λόγο για… «Τουρκική Δυτική Θράκη»!

Αναφέρει ανάμεσα σε άλλα προκλητικά: «Ως τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, περιμένουμε από το ελληνικό κράτος, του οποίου είμαστε πολίτες εδώ και 13 χρόνια, να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο. Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) ανακοίνωσε στις 27 Μαρτίου 2008 για την Τουρκική Ένωση της Ξάνθης. Ως Τουρκική Ένωση της Ξάνθης και της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, αναμένουμε να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 13 χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) ανακοίνωσε την απόφασή του σχετικά με τις υποθέσεις της τουρκικής πολιτιστικής ένωσης γυναικών στην επαρχία Ροντόπ και της Ένωσης Νεολαίας Μειονοτήτων στην επαρχία Meriç, μαζί με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, πριν από 13 χρόνια, 27 Μαρτίου 2008, και ενέκρινε ομόφωνα τις τρεις ενώσεις μειονοτήτων.

Ο αγώνας που ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της αγωγής που κατέθεσε ο κυβερνήτης Φάνης Ντόνας για το κλείσιμο της ένωσής μας από τις δυνάμεις ασφαλείας το 1983 και το σημάδι της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, η οποία είναι η πρώτη μη κυβερνητική οργάνωση της Τουρκικής Δυτικής Θράκης. Η μειονότητα, είχε εισέλθει σε μια διαδικασία. Ωστόσο, η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν έχει εφαρμοστεί από το 2008 και συνεχίζεται η διάκριση και η παρανομία εναντίον των λαών της Μουσουλμανικής Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, μαζί με την αδικία κατά της Τουρκικής Ένωσης της Ξάνθης.

Η χώρα μας, η Ελλάδα, δεν συμμορφώνεται με τους διεθνείς νομικούς κανόνες, μη εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις ενώσεις μειονοτήτων, ιδίως την Τουρκική Ένωση της Ξάνθης, και έχει εκτεθεί στις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών, ιδίως του Συμβουλίου της Ευρώπης, για 13 χρόνια…

Ως Τουρκική Ένωση της Ξάνθης, η οποία είναι η πρώτη μη κυβερνητική οργάνωση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, επισημαίνουμε σε όλους ότι αναμένουμε ότι οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ θα εφαρμοστούν στο όνομα της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου και την επιστροφή του συλλόγου μας επίσημο και νομικό καθεστώς για 13 χρόνια».

Αυτά συμβαίνουν μέσα στη χώρα μας, με δάκτυλο της Τουρκίας, αλλά εμείς επιμένουμε στις… διερευνήσεις!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This