Γιάννης Κουρτάκης – Μένιος Φουρθιώτης: Άνεμος ανανέωσης στην συντηρητική παράταξη

Αέρας στα πανιά του Κυριάκου

Must Read

Ήρθαν και τάραξαν τα λιμνάζοντα ύδατα στην συντηρητική παράταξη και τα φιλικά διακείμενα προς αυτή ΜΜΕ. Ο λόγος για το νέο αίμα του εκδοτικού χώρου και της δημοσιογραφίας. Τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Μένιο Φουρθιώτη, οι οποίοι από τα εβδομαδιαία τους έντυπα, τα Παραπολιτικά και τα Αποκαλυπτικά αντίστοιχα, φαίνεται πως είναι οι μόνοι που μπορούν να ανταποκριθούν στους ξέφρενους ανανεωτικούς ρυθμούς του Κυριάκου.
Είναι άλλωστε εμφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να εκσυγχρονίσει τη Νέα Δημοκρατία και να την μετατρέψει σε ένα κεντρωό, προοδευτικό κόμμα, σπάζοντας τους περιορισμούς που θέτουν οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της παράταξης.

Η λήξη των μαξιμαλιστικών απαιτήσεων και τοποθετήσεων στα εθνικά μας θέματα, που χαρακτήριζε την παράταξη, έλαβε τέλος. Το τρίπτυχο «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» που χαρακτήριζε τον πυρήνα της ιδεολογικής κατεύθυνσης της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί πλέον ιστορία.
Ο Κυριάκος ήταν ο πρώτος πολιτικός ηγέτης από την εποχή του Ιουλιανού που τόλμησε να κλείσει τις εκκλησίες, για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Ήταν ο πρώτος πολιτικός που τόλμησε να απαγορεύσει τις παρελάσεις, στρατιωτικές και μαθητικές, αφήνοντας πίσω ακόμα και τον σκληροπυρηνικό ΣυΡιζΑ του Νίκου Φίλη. Ποιος άλλος θα τολμούσε να περιορίσει επίσημα την εθνική κυριαρχία στα 6 μίλια, τείνοντας την απόλυτη χείρα φιλίας στην γειτονική χώρα, απαλλαγμένος από τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου αλλά και τις εθνικιστικές κραυγές του παρελθόντος;

Ο ριζοσπαστισμός του Κυριάκου όμως φάνηκε περίτρανα όταν χτύπησε ακόμα και τον πυρήνα της οικογένειας, δίνοντας ισότιμο βήμα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Εντός κυβέρνησης, σε κρατικά αξιώματα, κάνοντας μάλιστα αυτό που δεν τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης: Να συστήσει και ειδική επιτροπή για τους ΛΟΑΤΚΙ.

Αυτόν λοιπόν τον άνεμο ανανέωσης μόνο οι δύο νέοι δημοσιογράφοι – εκδότες φαίνεται ότι μπορούν τον ακολουθήσουν και να τον εκφράσουν δημοσιογραφικά και εκδοτικά. Ίσως επειδή ούτε προέρχονται ούτε πρόσκεινται επίσημα στη Νέα Δημοκρατία, άρα έχουν καθαρό μυαλό και ιδεολογική ανεξαρτησία ώστε να εκτιμήσουν και να καταγράψουν επάξια το όραμα του Κυριάκου για την κατάργηση του ελληνικού συντηρητισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις μιντιακές τους δράσεις τις  στηρίζουν με την παρουσία τους ολοένα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This