Της Βουλής το… πανηγύρι: Ψέματα, ομολογίες, φόβοι, ατάκες και… Σαββόπουλος!

Πιο σαπουνόπερα δεν γίνεται

Must Read

Τα… γαργαλιστικά παραλειπόμενα, οι «καυτές» στιχομυθίες και οι αιχμηρές ατάκες δεν έλειψαν από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Τυφλή υποταγή στην αδιέξοδη ευρωπαϊκή στρατηγική για τα εμβόλια δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα για την πορεία της υγειονομικής οχύρωσης στη γηραιά ήπειρο, αποσιωπώντας πλήρως τους εθνικούς εγωισμούς στην παραλαβή των εμβολίων.

Παρόλο που οι ανταγωνισμοί στην Ευρώπη ολοένα και εντείνονται και αρκετές χώρες εξετάζουν ξεχωριστές συμφωνίες, όπως η Ιταλία, η Αυστρία και η Γερμανία -με την Άγκελα Μέρκελ, μάλιστα, να απειλεί πως «θα ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο» για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V-, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε από βήματος Βουλής υποταγή στις πολιτικές που επιτάσσουν οι Βρυξέλλες, οι οποίες, ωστόσο, μας έχουν φέρει αυτή τη στιγμή στο χείλος του γκρεμού, καθώς η τροφοδότηση των κρατών με εμβόλια είναι βασανιστικά αργή.

Ο… φόβος του Sputnik V και το παράδειγμα με τη Σλοβακία

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός όχι μόνο ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει της ευρωπαϊκής συμφωνίας, μένοντας στα γνωστά ευχολόγια πως «κάποια στιγμή θα έχουμε παραπάνω εμβόλια από όσα χρειαζόμαστε», αλλά έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί, πέρα από κάθε λογική, πως, αν πάρουμε εμβόλιο από τη Ρωσία, θα πέσει η κυβέρνηση !

Κι όμως, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, που πρότεινε την αναζήτηση και εναλλακτικών αγορών εμβολίων, ο Πρωθυπουργός απάντησε πως «εάν έχετε στο μυαλό σας αυτό που έγινε στην Σλοβακία, όταν επιχείρησε ο πρωθυπουργός να προμηθευτεί το ρωσικό εμβόλιο και εξ αυτού προκλήθηκε μείζονα κυβερνητική κρίση και παραιτήθηκε, δεν θα σας κάνω αυτό το χατίρι»!

Να πούμε εδώ, ότι η Σλοβακία μια χαρά το πήρε το ρωσικό εμβόλιο και ότι η κυβέρνηση είναι και παραμένει συνασπισμού (τεσσάρων κομμάτων) και η κρίση δημιουργήθηκε από τους εταίρους του Πρωθυπουργού Ιγκόρ Μάτοβιτς (που παραιτήθηκε μεν, αλλά στρατηγικά…), όχι επειδή αγόρασε το ρωσικό εμβόλιο, αλλά επειδή δεν τους ενημέρωσε.

Άλλωστε η Πρωθυπουργία πέρασε σε έμπιστο του Μάτοβιτς, τον Eduard Heger, μέχρι πρότινος υπουργό Οικονομικών, τη θέση του οποίου πήρε ο Μάτοβιτς στο νέο σχήμα! Άλλαξαν θέσεις δηλαδή και η κυβέρνηση παραμένει μια χαρά στη θέση της. Αυτά προς ενημέρωση.

Μοναχικός καβαλάρης…

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη Βουλή «μόνος εναντίον όλων», επιρρίπτοντας ευθύνη στην αντιπολίτευση ότι «τρέφεται από την πανδημία» και ότι «ποτέ δεν έβαλε πλάτη να στηρίξει πραγματικά τα μέτρα».

«Εμείς είμαστε με τον ρεαλισμό» είπε και επιτέθηκε προσωπικά σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους. «Εισέπραξα μαξιμαλισμό από τη Φώφη Γεννηματά, μηδενισμό από τον Αλέξη Τσίπρα, αρνητισμό από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, λαϊκισμό από τον Κυριάκο Βελόπουλο και σουρεαλισμό από τον Γιάνη Βαρουφάκη» είπε.

Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα, τον προειδοποίησε πως «οι κορωνοκάπηλοι κάποια στιγμή θα μείνουν χωρίς κορωνοϊό, όπως οι αντιμνημοναικοί χωρίς Μνημόνια και νταούλια», ενώ αίσθηση και έκπληξη προκάλεσε η οξεία επίθεση στη Φώφη Γεννηματά, ίσως για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, σχολίασε πως η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. του θύμισε τον Αλέξη Τσίπρα, «αλλά χωρίς το ταλέντο στο ψέμα και στον λαϊκισμό», ενώ την εγκάλεσε επειδή δεν παρακολούθησε τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, παρόλο που εκείνη προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή.

Ομολογία αποτυχίας και βέλη κατά της Επιτροπής

Εντύπωση προκάλεσε και η παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το lockdown δεν ήταν «τόσο αποτελεσματικό όσο περιμέναμε» λόγω μεταλλάξεων και επειδή οι πολίτες «δεν συμμορφώθηκαν όπως στο πρώτο lockdown», όπως είπε, ενώ επέρριψε ευθύνες στην επιτροπή των ειδικών για το κλείσιμο των διαδημοτικών μετακινήσεων, λέγοντας πως δεν τον έβρισκε σύμφωνο.

Η παρατήρηση Γεννηματά σε Ντόρα – Κικίλια

Τα αίματα άναψαν ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Φώφη Γεννηματά, όταν η τελευταία κάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βασίλη Κικίλια, που είχαν κάνει «πηγαδάκι», να.. λύσουν τα προβλήματά τους «άλλη ώρα, έξω από αυτή την αίθουσα. Αφήστε μας να ακουστούμε», όπως είπε. Απαντώντας, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε πως «μόνο προβλήματα δεν έχουμε».

«Τραπεζάκια έξω» και «Τσάμικο»

Η «γαλάζια» βουλευτής, μάλιστα, ενεπλάκη σε ένα ακόμα «επεισόδιο», καθώς, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη δυνατότητα οι πολίτες να κάθονται έξω σε έναν ανοιχτό χώρο, του απάντησε «τραπεζάκια έξω λοιπόν», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά «πολύ ωραίος δίσκος του Σαββόπουλου το “Τραπεζάκια έξω”. Να τον ακούσετε».

Λίγο αργότερα μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε και ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος το τραγούδι το Τσάμικο. «‘Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει’. Να είναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος, νομίζω ότι ο στίχος αυτός γράφτηκε για εσάς!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαιτητής ο Τασούλας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, ο πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε ευγενικές συστάσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, παρακαλώντας τους να τηρούν τους χρόνους των ομιλιών. Μάλιστα, ο Κώστας Τασούλας είχε φροντίσει να επικοινωνήσει σχετικώς και τηλεφωνικά με τους αρχηγούς και είχε λάβει τις διαβεβαιώσεις όλων ότι δεν θα μακρηγορήσουν.

Οι προτροπές συντόμευσης που υπήρξαν πάντως από τον κ. Τασούλα από την έδρα, οδήγησαν σε λογής λογής αστεία στιγμιότυπα, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει πως ο πρόεδρος της Βουλής είναι σαν τον… διαιτητή που σφυρίζει φάουλ όταν η ομάδα πάει να αναπτυχθεί.

Ο δε Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν λακωνικός στη δευτερολογία του, λέγοντας στον Κώστα Τασούλα πως «σας δίνω και τον υπόλοιπο χρόνο μου», με τον πρόεδρο να απαντά αστειευόμενος «πού το δίνετε, κάντε μια δωρεά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This