Δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται πρόσφυγες αυτοί που συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά πλοία

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για ΗΠΑ και Στρατηγό Φλώρο!

Must Read

Για τη νέα πρόκληση της Τουρκίας, την οποία κατέγραψε το Λιμενικό και δείχνει τουρκική ακταιωρό -που συνόδευε βάρκα με παράνομους μετανάστες– να «εισβάλλει» εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στη Λέσβο και να παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού, μίλησε ο Νότης Μηταράκης.

Διαβάστε ακόμα: Καρέ-καρέ η τουρκική προκλητικότητα! Παρενόχλησαν σκάφος του λιμενικού στα ελληνικά ύδατα (video)

«Καλέσαμε την Τουρκία να διακόψει την ενέργεια και να τους πάρει πίσω. Τους πήρε όλους τελικά πίσω. Η Ελλάδα θα αντιδράσει τη Δευτέρα (σ.σ. μη χαλάσει και το Σ/Κ) με επίσημη επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν είναι θέμα διμερές, αφορά όλη την ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται πρόσφυγες αυτοί που συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά πλοία. Η Συνθήκη της Γενεύης αναφέρεται σε ανθρώπους που κινδυνεύουν και φεύγουν λόγω κινδύνου, όχι λόγω υποστήριξης του γείτονος κράτους».

Περιέγραψε μάλιστα και την πλήρη εικόνα των χθεσινών προκλήσεων, που είναι ακόμα χειρότερη από αυτήν που καταγράφηκε, αλλά είπε πως δεν υπήρχε είσοδος στα ελληνικά χωρικά ύδατα: Επτά βάρκες με 300 παράνομους μετανάστες βρέθηκαν σε μια ακτίνα 50 έως 100 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Λέσβου. Όλες αυτές οι βάρκες καθοδηγούνταν από ένα πολεμικό πλοίο, έξι τουρκικές ακταιωρούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Τα τουρκικά ΜΜΕ

Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το περιστατικό λέγοντας ότι το ελληνικό Λιμενικό έσπρωχνε τα φουσκωτά σκάφη προς τα τουρκικά ύδατα και τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής το εμπόδισαν.

Ακόμα, η Hurriyet λέει στο πρωτοσέλιδό της πως «οι ΗΠΑ κακομαθαίνουν την Ελλάδα» (επειδή ο Μπάιντεν μίλησε με τον Μητσοτάκη) και χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη δήλωση του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου ότι η τουρκική απειλή του casus belli είναι «μη σοβαρή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This