Τετάρτη 4/8/2021

Σημιτικό θράσος! Ο πρωθυπουργός των «Ιμίων» και των «γκρίζων ζωνών» ανταπάντησε στον Κώστα Καραμανλή!

Ας θυμάται ο Σημίτης ότι, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Ο… καταλληλότερος πρωθυπουργός των «Ιμίων» και των «γκρίζων ζωνών», που ευχαριστούσε τους Αμερικανούς από το βήμα της βουλής, με άρθρο του στα ΝΕΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Κώστα Καραμανλή για τη στάση του στα εθνικά θέματα. Ο Καραμανλής του απάντησε καταλλήλως, αλλά ο Κώστας Σημίτης επανήλθε γιατί θέλει να έχει την τελευταία κουβέντα σαν… μέγας ηγέτης που είναι!

Διαβάστε ακόμα: Ηχηρή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή που «κονιορτοποιεί» τον Κώστα Σημίτη!

«Η δήλωση του Κ. Καραμανλή αποδεικνύει πράγματι τις διαφορετικές μας αντιλήψεις», αναφέρει με θράσος ο Κώστας Σημίτης για την απάντηση του Κώστα Καραμανλή.

Ο Σημίτης τονίζει ότι πεποίθησή του ήταν και είναι, ότι οι διαφορές με την Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζονται ενεργά, στη βάση της εθνικής μας κυριαρχίας και του Διεθνούς Δικαίου, αξιοποιώντας την ισχύ που μάς δίνει η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα πλεονεκτήματα που μάς εξασφαλίζουν οι διεθνείς συμμαχίες μας. «Η επ’ αόριστον παραπομπή των διαφορών με τη γείτονα σε μια μελλοντική κάθε φορά διευθέτηση, οδήγησε και θα οδηγεί στη διεύρυνση των τουρκικών διεκδικήσεων. Η πιο χαρακτηριστική και επώδυνη απόδειξη της αδράνειας είναι η εξέλιξη του Κυπριακού», επισημαίνει.

Επίσης υπογραμμίζει ότι «την περίοδο της συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι, η κυβέρνησή μου αξιοποίησε την ευνοϊκή συγκυρία της επιθυμίας της Τουρκίας για προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αφ’ ενός λύσαμε το πολύπλοκο θέμα της ευρωπαϊκής ένταξης της Κύπρου και αφ’ ετέρου χαράξαμε έναν οδικό χάρτη επίλυσης των ελληνοτουρκικών», ανέφερε… ευλογώντας φυσικά τα γένια του!

Επιπλέον ο Κώστας Σημίτης σχολιάζει την αναφορά Καραμανλή για τα χωρικά ύδατα, αναφέροντας ότι «όλες οι κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Κ. Καραμανλή) συζητούσαν στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών το θέμα του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης, που είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας και συναρτάται με το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ»!

Τώρα, το γιατί επέλεξε ο Σημίτης αυτή τη χρονική συγκυρία να κάνει επίθεση στον Καραμανλή, είναι προς διερεύνηση… Ή μήπως όχι;

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ