Εξοργιστική δήλωση Πελώνη, καλύπτει τον Σημίτη!

Δεν τόλμησε να αποκηρύξει τον Καραμανλή αλλά αγκάλιασε τον εκσυγχρονισμό

Must Read

Μεγάλο ατόπημα της κυβερνητικής εκπροσώπου, όταν ρωτήθηκε και της ζητήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά. Παρέμβαση που όπως αναλύσαμε, εκτός από την αποδόμηση Σημίτη συνιστούσε και αυστηρή προειδοποίηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να μην τολμήσει να ανοίξει κερκόπορτα στην Τουρκία υιοθετώντας τις αποκρουστικές θέσεις του εκσυγχρονισμού οι οποίες αποδομούνται μέρα με την ημέρα.

Μπορεί λοιπόν η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη να μην ήθελε να σχολιάσει την δήλωση Καραμανλή, ενώ το αυτονόητο θα ήταν να συμφωνήσει απόλυτα και να στηρίξει τον ιστορικό ηγέτη της παράταξης, έκανε όμως μία δήλωση η οποία ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά της στις θέσεις Σημίτη! Γκάφα η απεμπόληση της εθνικής μας θέσης;

Είπε λοιπόν ερωτώμενη για την δήλωση Καραμανλή η κυρία Πελώνη:
«Οι θέσεις της χώρας είναι σαφείς, είναι διατυπωμένες και με πολλές αφορμές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η θέση της χώρας είναι ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα η κα Πελώνη όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση συμφωνεί με τον Κώστα Σημίτη ότι υπάρχουν και άλλες διαφορές με την Τουρκία πέραν της υφαλοκρηπίδας επανέλαβε: «Σας είπα ότι η μόνη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος λοιπόν επανέλαβε δύο φορές τον απαράδεκτο όρο θαλάσσιες ζώνες, ο οποίος την περιλαμβάνει φυσικά και τα χωρικά ύδατα. Γεγονός το οποίο ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι είναι απαράδεκτο και εκτός κάθε συζήτησης.
Μέχρι αυτή τη στιγμή η κυρία Πελώνη δεν έχει κάνει διορθωτική δήλωση. Άρα το σενάριο της γκάφας απομακρύνεται. Και ανοίγει ένα τεράστιο εσωκομματικό μέτωπο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This