Προανακριτική κατά Ν. Παππά: Με το «καλημέρα» άρχισαν οι… αψιμαχίες

Διαφωνία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν και αλληλοκατηγορίες για μεθοδεύσεις

Must Read

Νέα πολιτική ένταση πυροδοτεί «με το καλημέρα» η προανακριτική επιτροπή κατά του Νίκου Παππά, καθώς ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις επί των διαδικαστικών ζητημάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν σφόδρα για την κλήτευση των μαρτύρων.

Η «γαλάζια» παράταξη καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ κινήσεις εντυπωσιασμού, εξαιτίας της πρότασης του κόμματος για κλήση των Γιάννη Στουρνάρα και Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στον αντίποδα η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για μεθοδεύσεις της ΝΔ. Πρώτος μάρτυρας κλήθηκε ο Κυριάκος Τόμπρας, συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος στη δικογραφία εμφανίζεται ως ο διαμεσολαβητής για να έρθει ο εργαλάβος σε συμφωνία με τη λιβανέζικη CCC.

Η ΝΔ αρνήθηκε να κληθεί πρώτος μάρτυρας ο Χρήστος Καλογρίτσας -στους ισχυρισμούς του οποίου βασίστηκε η προανακριτική-, απόφαση που πρoκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει πως η ΝΔ «αρνείται να καταθέσει πρώτος ο Χρήστος Καλογρίτσας στην υπόθεση Χρήστου Καλογρίτσα», ενώ βουλευτής φέρεται ότι σχολίασε πως «καλούν πρώτα τον κλητήρα». Η πλειοψηφία απέρριψε και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κλήση του γιου του εργολάβου, Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες.

Έχει υποπέσει σε αντιφάσεις

Εκτός από την ενόχληση για την απόρριψη της κλήσης του παραπάνω μάρτυρα, πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν -επικαλούμενες σχετική αναφορά του «γαλάζιου» αντιπροέδρου Ανδρέα Νικολακόπουλου– ότι «η ΝΔ παραδέχεται πως ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις». Σημειωτέον ότι η ΝΔ προτείνει την κλήση Καλογρίτσα και των στενών συνεργατών του, του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Κώστα Βαξεβάνη και του Δήμου Βερύκιου ως εκπροσώπου του Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ζήτησε να κληθούν μάρτυρες και αναφορικά με τα περιβόητα «βοσκοτόπια Καλογρίτσα».

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του πατέρα και του υιού Καλογρίτσα αιτείται την κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, των Τάκη Θεοδωρικάκου και Δημήτρη Τερζόγλου λόγω GPO, του Κώστα Βαξεβάνη, στελεχών του Τοξότη και της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC, καθώς και τεσσάρων πρώην στελεχών της Attica Bank. Το δε ΚΙΝΑΛ πρότεινε να κληθεί ο Χρήστος Σπίρτζης «επειδή ξέρει πολλά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This