Παρασκευή 14/5/2021

Να διερευνηθούν τα κίνητρα και οι δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ ζητούν τα κόμματα

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων για την φονική ενέδρα στον δημοσιογράφο

Μετά την τραγική είδηση της στυγνής δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος αλλά και τα κόμματα της Βουλής απαιτούν να διερευνηθούν άμεσα τα κίνητρα και να αποκαλυθφούν οι δράστες.

Με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε γνωστό ότι για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα: «Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας» αναφέρει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον κ. Χρυσοχοΐδη ζήτησε να διαλευκανθεί η υπόθεση άμεσα: «Για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης κάνει λόγο για χτύπημα στη δημοκρατία: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό».

Για αποτρόπαια πράξη κάνει λόγο το ΚΚΕ: «Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του».

Ελληνική Λύση: «Έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας»

Παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων ζητάει και η Ελληνική Λύση: «Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος μόλις έχει τελειώσει την εκπομπή του και επιστρέφει σπίτι του, είναι έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Καραϊβάζ και απαιτεί την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ