Δευτέρα 17/5/2021

Γιατί βουβάθηκε η ελληνική ηγεσία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ;

Άκρα του τάφου σιωπή...

Σχεδόν όλη η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει σπεύσει να κάνει δηλώσεις για την στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μάλιστα η Πρόεδρος της Κομισιόν και στα ελληνικά, αλλά εντός των συνόρων… άκρα του τάφου σιωπή.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν δίστασαν καθόλου να ασχοληθούν με τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου της Αγγλίας, λες και θα αλλάξει τον ρου της ελληνικής ιστορίας η απώλειά του, αλλά για το σοκαριστικό έγκλημα, την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός Έλληνα δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του… τίποτα.


Και όχι, το ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε μια δήλωση πέντε γραμμών, δεν μετράει ως αντίδραση. Πάλι καλά που τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάτι είπαν, αλλά και πάλι όχι στον βαθμό που αρμόζει σε αυτό το συνταρακτικό γεγονός.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Ευρώπη μας αντιμετωπίζει ως Κολομβία… Γιατί μάλλον είμαστε και φαινόμαστε…

Διαβάστε ακόμα: Τι ερευνούν οι αρχές για τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ (video)

Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Οι υπεύθυνοι της δολοφονίας να λογοδοτήσουν»

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη», σημειώνει η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η κ. Μιγιάτοβιτς καλεί τις Αρχές «να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ