Κυριακή 16/5/2021

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Καραϊβάζ: «Επισπεύδονται οι έρευνες για να βρεθούν οι ένοχοι»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους»

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που χαρακτήρισε την εκτέλεση «έγκλημα ειδεχθές», δήλωσε ότι πήρε «ρητή εντολή» από τον Πρωθυπουργό να επισπευσθούν οι έρευνες.

Αν ψάχνετε δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μην παιδεύεστε. Δεν είχε κάνει ακόμα. Έπρεπε να πάει σε φαρμακείο της Καλλιθέας μαζί με την κόρη του για να προμηθευτεί self testΤην έκανε τελικά τη δήλωση σχεδόν 24 ώρες μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονηθέντος.

Νωρίτερα είχε βγει και ο βαλλιστικός έλεγχος του όπλου με το οποίο εκτελέστηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, με τις πρώτες πληροφορίες για το εννέα χιλιοστών όπλο να λένε ότι ήταν καθαρό, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια, ενώ βρέθηκαν 13 κάλυκες στο σημείο της δολοφονίας.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έδειξε ο βαλλιστικός έλεγχος – Κόσμος αφήνει λουλούδια στο σημείο της εκτέλεσης (video)

Η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση. Μόλις συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο.

Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα. Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία Καραϊβαζ: Το μήνυμα της αμερικανικής Πρεσβείας

Η δήλωση Μητσοτάκη… για τα self test

Σε φαρμακείο της Καλλιθέας μαζί με την κόρη του Δάφνη για να προμηθευτεί self test, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου.

«Ήρθαμε να πάρουμε το τεστ μας. Πώς πάνε μέχρι στιγμής οι παραδόσεις;», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον φαρμακοποιό, για να του απαντήσει πως «οι παραδόσεις επί του παρόντος σε εμάς είναι ομαλές. Η πλατφόρμα δουλεύει μία χαρά, είμαστε πάντα στο πλευρό του καθενός όποτε θέλει για διευκρινίσεις. Του τα εξηγούμε λεπτομερώς, για να έχει μία πρώτη άποψη. Από εκεί και πέρα του δίνουμε και τις οδηγίες και πάντα εδώ είμαστε, τα τηλέφωνά μας τα ξέρουν».

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του ανέφερε ότι: «θα πάμε έτσι τώρα αυτές τις δύο εβδομάδες και μετά θα επεκτείνεται. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που μπορέσαμε να δώσουμε self-test με αυτόν τον τρόπο, δωρεάν, ξεκινώντας από τους μαθητές και μετά με διάθεση σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε δραστικά την πανδημία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ