Κυριακή 16/5/2021

Είδε τον προσωρινό πρόεδρο της Λιβύης και πάει Κάιρο αύριο ο Δένδιας – Τι είπε για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Διπλωμάτης σε όλα ο Νίκος Δένδιας...

Μπαράζ επαφών για τον Νίκο Δένδια, ο οποίος αφού συναντήθηκε σήμερα με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Λιβύης, την Κυριακή αναχωρεί για Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ την Τρίτη θα βρεθεί στη Σαουδική Αραβία. Κεντρικό θέμα (εκτός των διμερών σχέσεων): οι περιφερειακές εξελίξεις (δηλαδή η Τουρκία).

Το πρωί του Σαββάτου ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μενφί, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, μετά από πρόσκληση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών, βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας.

«Ήταν μια ευκαιρία που [ο Πρόεδρος Menfi] βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετά τη συνάντησή του με τον Λίβυο.

Και πρόσθεσε, θέλοντας να τραβήξει από πάνω του τα… φλας, αλλά και να καταλαγιάσει τις φωνές περί διγλωσσίας της Κυβέρνησης: «Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Την Κυριακή, ο Νίκος Δένδιας πετάει για Αίγυπτο, όπου θα έχει συνάντηση στο Κάιρο με τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις και τη «δράση» της Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ