Δευτέρα 17/5/2021

Το ράπισμα της κοινωνίας στο «σύστημα Σημίτη»

Παρά την προπαγάνδα, ο ελληνικός λαός που τον στέλνει πάλι στο χρονοντούλαπο

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία υπερπροσπάθεια της διαπλοκής, μαζί με όλες τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης σκανδάλων τα οποία με ευκολία τα μετέτρεπαν σε «σκευωρίες», να ξεπλύνουν και το σύστημα Σημίτη. Το σύστημα που έκανε θεσμό την ανηθικότητα, την διαφθορά, την κατάπτωση αξιών της ελληνικής κοινωνίας, ώστε το πλιάτσικο και οι εθνικές μειοδοσίες να γίνονται ανεκτές από τον ελληνικό λαό.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επανέφερε στην κυβέρνηση τα φαντάσματα του εκσυγχρονισμού, όπως αποκαλύπτουν σήμερα Τα Νέα, έκανε το σύστημα Σημίτη να αναθαρρήσει. Ορκισμένοι εκσυγχρονιστές όπως ο Άκης Σκέρτσος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκαν ξαφνικά να κυβερνούν την Ελλάδα. Θεώρησαν λοιπόν ότι θα μπορέσουμε εύκολα να ολοκληρώσουν το ολέθριο έργο Σημίτη, υπό τον μανδύα της παράταξης του Κώστα Καραμανλή. Σε όλα τα επίπεδα, αλλά με αιχμή του δόρατος, τα εθνικά.

Εκεί λοιπόν, η Ελλάδα έδειξε ότι διαθέτει ακόμα αντισώματα παρά τον ορυμαγδό της προπαγάνδας. Αρκούσε το «μανιφέστο του Προκόπη Παυλόπουλου» για τις εθνικές κόκκινες γραμμές, η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή και η ιστορική εμφάνιση του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα για να γκρεμίσει στην κυριολεξία το σύστημα Σημίτη.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού όχι μόνο αγκάλιασε την εθνική γραμμή, αλλά κατακεραύνωσε όσους προσπάθησαν να την φθείρουν με κωμικά δημοσιεύματα στα συστημικά ΜΜΕ. Ο Κώστας Σημίτης που ξεκίνησε τον χορό ή μάλλον «έστρωσε το χαλί» για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με το άρθρο του στον όμιλο Μαρινάκη, κυριολεκτικά εξαϋλωθηκε από το πολιτικό γίγνεσθαι.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη που προφανώς εκτελώντας εντολές επιχείρησε να πάρει το μέρος Σημίτη κρατώντας αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή, έγινε αντικείμενο χλεύης από την ίδια την παράταξη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτρεξε ασθμαίνοντας να καρπωθεί την «δόξα Δένδια» παρότι σιωπούσε τις προηγούμενες ημέρες στις προκλήσεις Σημίτη.

Η εφημερίδα Δημοκρατία με απανωτά πρωτοσέλιδα, γκρέμισε το διαδίκτυο.

Πλέον ο πρωθυπουργός όσο κι αν θέλει να ακολουθήσει την γραμμή Σημίτη, δεν θα τολμήσει να το κάνει. Διότι ξέρει πως κάτι τέτοιο θα του κοστίσει όχι μόνο την εξουσία, αλλά ολόκληρη την πολιτική του καριέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ