Κυριακή 9/5/2021

Το μέγα σκάνδαλο σε εξέλιξη: Σε εξωφρενικά ύψη τα δάνεια των κομμάτων!

Έχουν ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο €!

Ντροπή για την Ελλάδα και την δημοκρατία τα δάνεια των κομμάτων για το 2020.
Ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ένα ακόμα διάγγελμα, ενώ η κυρία  Φώφη Γεννηματά «παίζει τον αρχηγό» με τον κύριο Ανδρέα Λοβέρδο να παριστάνει τον Ιζνογκούντ, το μέγα σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλάμε φυσικά για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, που ενώ ο φάκελος έχει φτάσει στην δικαιοσύνη, ενώ τράπεζες έχουν κινηθεί δικαστικά για να πάρουν τα λεφτά πίσω, δεν κινείται τίποτα! Πλήρης σιωπή!

Τα δάνεια λοιπόν Νέας Δημοκρατίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν φτάσει «αισίως» τα 580 εκατομμύρια €. Όχι μόνο άρμεξαν τις τράπεζες σκανδαλωδώς και παράνομα, αλλά δεν ασχολούνται καν για να αποπληρώσουν τα ιλιγγιώδη ποσά με τα οποία έχουν χρεώσει τον ελληνικό λαό. Σε αυτά τα ποσά φυσικά δεν υπολογίζουμε τις τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις που έχουν λάβει τα δύο μεγάλα κόμματα σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε πτωχεύσει. Μα όταν αυτοί που μας κυβερνούν αποδεικνύουν περίτρανα ότι στην Ελλάδα επιπλέουν οι μπαταχτσήδες, πως είναι δυνατόν να προκόψει το κράτος; Όταν δεν μπορούν να συμπεριφερθούν νόμιμα και ηθικά στα μαγαζιά τους, πως θα επιβάλουν την νομιμότητα και την ηθική στο δημόσιο βίο;

Και φυσικά οι συγκρίσεις είναι τραγικές. Το επόμενο κόμμα στην Ευρώπη σε ύψος δανείων, είναι το γερμανικό SPD που χρωστά μόλις 50 εκατομμύρια €! Και μιλάμε για ένα μεγάλο κόμμα σε μία χώρα σαν την Γερμανία η οποία έχει πολλαπλάσιο ΑΕΠ από την Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του newsbreak.gr, η Νέα Δημοκρατία στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020 χρωστούσε στις τράπεζες 320 εκατομμύρια € με το ΠΑΣΟΚ να χρωστά 260 εκατομμύρια.

Η δέσμευση λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα αποπλήρωνε τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας με νοικοκύρεμα και ορθή διαχείριση, ακούγεται μόνο ως ένα ακόμα κακόγουστο ανέκδοτο. Για την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέχει πλέον το ρεκόρ δανεισμού κόμματος όλων των εποχών, αφού επί των ημερών του το χρέος της Νέας Δημοκρατίας προς τις τράπεζες εκτινάχθηκε με ρυθμό πολύ μεγαλύτερο από όλους τους προκατόχους του. Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το κόμμα με τα δάνεια να ανέρχονται στα 200 εκατομμύρια €. Αντί να τα μειώσει, τα εκτίναξε όσο ουδείς πολιτικός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην ιστορία της Ευρώπης τόλμησε να κάνει κάτι αντίστοιχο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ