13/8/2022

Επί ξύλου κρεμάμενοι… Θύελλα αντιδράσεων για την αντισυνταγματική τροπολογία

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

 Σταυρώνει τους επιστήμονες η ρύθμιση, για ποιους το πέπλο προσστασίας

Το αφήγημα «της προστασίας και της ανεξαρτησίας των γιατρών που μετέχουν στην επιτροπή» έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την αντισυνταγματική τροπολογία, που πλέον αποτελεί και νόμο του κράτους και η οποία προβλέπει, ασυλία στα μέλη των τριών επιτροπών του υπουργείου Υγείας.

Φυσικά δεν πρόκειται για μία επιτροπή, αλλά για όλες τις επιτροπές που εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας και εννοείται ότι σε αυτές δεν μετέχουν μόνο γιατροί, όπως ανερυθρίαστα είπε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αλλά και κυβερνητικά στελέχη.

Ποια είναι αυτά τα κυβερνητικά στελέχη; Να τα θυμίσουμε στον κ. Κοντοζαμάνη και στην κυρία Πελώνη, η οποία επίσης «ξέχασε» να μιλήσει γι’ αυτούς και έκανε λόγο μόνο για γιατρούς.

Τα κυβερνητικά στελέχη που προστατεύονται με αυτή την τροπολογία είναι οι:

Όσο κι αν θέλουν στο Μαξίμου να θολώσουν τα νερά, δεν θα το καταφέρουν γιατί έχουν ξεσηκωθεί ακόμη και οι γιατροί εναντίον αυτής της κατάπτυστης ρύθμισης, που παραβιάζει καταφανέστατα το Σύνταγμα, μεταξύ άλλων, το άρθρο 4, σύμφωνα με το οποίο «οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την αποκάλυψη των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπου αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την επιτροπή για να περάσει τα μέτρα που θέλει, όποτε θέλει.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ξύπνησαν μνήμες του 2015: Ο Μητσοτάκης διασύρει τη χώρα!

Στη σκιά αυτής της αποκάλυψης, η οποία πανικόβαλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, ο κ. Κοντοζαμάνης κατέθεσε στη Βουλή την αδιανόητη τροπολογία για την ασυλία μελών των επιτροπών του υπουργείου Υγείας.

Αυτός ο νόμος, πλέον, δεν προβλέπει μόνο το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων, δεδομένου ότι πρόκειται βάσει του ΦΕΚ με το οποίο συστάθηκε για γνωμοδοτική επιτροπή, άρα μόνο εισηγείται, και την ευθύνη των τελικών αποφάσεων την έχει προφανώς η κυβέρνηση, αλλά με αυτόν θεσπίζεται -αντισυνταγματικά- το ακαταδίωκτο για μέλη της δεύτερης επιτροπής (Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού), η οποία αποτελεί κυβερνητικό όργανο λήψης αποφάσεων και απαρτίζεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους

Από την περασμένη Πέμπτη που ψηφίστηκε αυτή η τροπολογία όσοι μετέχουν στις επιτροπές δεν μπορούν να διωχθούν, δεν μπορούν να ελεγχθούν και δεν μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες σε οποιαδήποτε περίπτωση είτε στη Δικαιοσύνη είτε στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, με βάση αυτά που ψήφισε η Βουλή, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και αφορούσε πάλι τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και της εφημερίδας «Βήμα» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Ο εισαγγελέας πλέον δεν χρειάζεται να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών. Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», το μητρώο ασθενών που δημιουργήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στον χρόνο που έπρεπε, διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους μητρώο, ενώ υπήρχε εμπλοκή και ιδιωτικής εταιρίας.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Παραλήρημα Άδωνι στους NYT, εμπλέκει τον Πούτιν στο σκανδαλο υποκλοπών!

Το αντισυνταγματικό ανοσιούργημα, το οποίο σύμφωνα με το newsbreak.gr, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το υπέγραψε εξ αποστάσεως, καθώς βρισκόταν εκτός Αθηνών, δεν εισήχθη ως σχέδιο νόμου, προκειμένου να αποφευχθεί ο σκόπελος της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής, η οποία οπωσδήποτε θα έκρινε αντισυνταγματική τη μεθόδευση για το ακαταδίωκτο, ειδικά στο σημείο όπου απαγορεύει στην ελληνική Δικαιοσύνη να εξετάσει τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων ακόμα και ως μάρτυρες.

Με τον τρόπο αυτόν η κυβέρνηση εξασφάλισε ότι κανένας από τους επιστήμονες δεν θα μπορεί να καταθέσει σε ενδεχόμενη δικαστική ή κοινοβουλευτική διερεύνηση ζητημάτων που άπτονται της διαχείρισης της πανδημίας (είτε για το υγειονομικό είτε για το οικονομικό σκέλος της), προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι προειλημμένες και πολιτικές παρεμβάσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των ειδικών.

«Ομερτά» σιωπής και συνενοχής

Με τη ρύθμιση οι κ. Τσιόδρας και Μαγιορκίνης δεν θα ελεγχθούν ποτέ για όσα είπαν και δεν θα μπορούν να καταθέσουν εναντίον οποιουδήποτε κυβερνητικού στελέχους, σε μια ιδιότυπη ομερτά» σιωπής και συνενοχής.

Δεν θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσιόδρας για όσα είπε στις 27 Οκτωβρίου, στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορvνοϊό, τότε που «ζήλεψε» τη θέση του υπουργού Μεταφορών: «Έχουμε τα μέσα μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούνε. Εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα μέσα μεταφοράς τον συνωστισμό, όσο αυτό είναι εφικτό. Φορέστε τη μάσκα σας, μην τη φοράτε με λάθος τρόπο».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Τσίπρας: «Σε ελεύθερη πτώση ο Μητσοτάκης - Είναι υπεύθυνος για τη βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος»

Φυσικά δεν θα απολογηθεί ο κ. Μαγιορκίνης για την περίφημη ενημέρωση της 28ης Αυγούστου 2020, όταν προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ετοιμάζονταν να ανοίξουν τα σχολεία με περισσότερους μαθητές από όσους έκλεισαν ανά τάξη: «Υπάρχουν κιόλας πολλές δημοσιεύσεις οι οποίες λένε ότι δεν έχεις κέρδος εκπαιδευτικό μικραίνοντας τις τάξεις κάτω από τα 25 παιδιά. Δεν μειώνονται όλες οι αποστάσεις, μειώνεται μόνο η απόσταση που έχεις με τον διπλανό σου, ενώ ο παράγοντας της αερογενούς μετάδοσης δεν αλλάζει είτε έχεις 15 παιδιά σε μία τάξη είτε 25».

Κανείς δεν θα ζητήσει εξηγήσεις από τα μέλη της επιτροπής για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε Μπέργκαμο τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν θα καταθέσει κανένα μέλος της επιτροπής για τις ευθύνες της Πολιτείας για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκάνδαλο υποκλοπών – Διασυρμός Μητσοτάκη από τους New York Times: «Αντηχεί τις παλιές σκοτεινές ημέρες της χούντας»!

Και η αποκάλυψη του… αιώνα από τον Άδωνι Γεωργιάδη στους Αμερικανούς

Παραλήρημα Άδωνι στους NYT, εμπλέκει τον Πούτιν στο σκανδαλο υποκλοπών!

Όταν μία από τις κορυφαίες εφημερίδας του κόσμου, οι New York Times επικαλούνται ως...

Τσίπρας: «Σε ελεύθερη πτώση ο Μητσοτάκης – Είναι υπεύθυνος για τη βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος»

Στον πρωθυπουργό επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το «σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» ο Αλέξης Τσίπρας...

Θάσος: Με τα πούρα στο χέρι ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος πήγε να σβήσει τη φωτιά

Μία σκηνή που παραπέμπει σε ταινία του Κλιντ Ίστγουντ διαδραματίστηκε στην Θάσο η οποία...

Ξύπνησαν μνήμες του 2015: Ο Μητσοτάκης διασύρει τη χώρα!

Ποιος ξένος ηγέτης θα θεωρήσει αξιόπιστο έναν Έλληνα πρωθυπουργό και θα συνομιλήσει μαζί του, όταν αυτός κατασκοπεύει τους πολιτικούς αντιπάλους του;

Σταικούρας: Βιομηχανία… fake καλών νέων!

Συνεχίζει την άχαρη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα, δημιουργώντας θετικό κλίμα για την οικονομία...

Ο Μητσοτάκης ακυρώνει τον Πρωθυπουργό! 

Για άλλα δεσμεύτηκε στο διάγγελμά του, άλλα πέρασε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Χαράλαμπος Αθανασίου: «Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών»

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον...

Σε απόλυτο πανικό ο Μητσοτάκης, ζητάει τα ρέστα από τον Τέλλογλου!

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των...

Διορισμένοι της Ν.Δ. εμφανίζονται ως… στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

Ο Κυριάκος Μπερμπερίδης ο οποίος είναι μέλος των Τομέων Υγείας & Πολιτικής Υποστήριξης της...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Πόπη Μαλλιωτάκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναφορέσει σουτιέν

Η Πόπη Μαλλιωτάκη, διαθέτει έναν λογαριασμό στο Instagram με...

Η πιο τολμηρη φωτογραφία του 2022: H Όλγα Σκιαδαρέση κάνει ολόγυμνη μπάνιο στη θάλασσα

O Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Μπέσυ Μάλφα, έχουν αποκτήσει...

Αυτός είναι ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του – Ο 80χρονος πατέρας είχε πάει να «σώσει» την κόρη του

Οξύθυμος ο δράστης, δημιουργούσε φασαρίες - Ο ηλικιωμένος είχε πάει να απομακρύνει την κόρη του και το εγγόνι του

Τρίκαλα: Έξαλλος ο Δήμαρχος με τον μάγο Σανκάρα – Απαγόρευσε την παράσταση

Tον έντονο εκνευρισμό του δημάρχου Τρικκαίων προκάλεσε ο τρόπος...

Βλέπουν «κίνηση Δένδια» στο Μέγαρο Μαξίμου!

Επιστροφή στην κανονικότητα του επιτελικού κράτους, έπειτα από την...

Δύο ροτβάιλερ επιτέθηκαν σε 39χρονη στη Γαύδο!

Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε μια 39χρονη γυναίκα η οποία...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Voucher ή επίδομα