Ο Γιώργος Γεραπετρίτης και το σκάνδαλο με την προστασία του Μένιου Φουρθιώτη

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η σύλληψη του γνωστού παρουσιαστή

Must Read

Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς στο περιθώριο των τελευταίων εξελίξεων με την προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη, Είναι ότι κάποιοι θα ενέπλεκαν τον υπουργό επικρατείας, καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη στο σκάνδαλο με την φύλαξη του παρουσιαστή.

Και όμως, αυτή η διασύνδεση δεν αποκαλύφθηκε από κάποιο από αντιπολιτευτικό μέσο, αλλά από ένα φιλοκυβερνητικό έντυπο. Προκαλεί μάλιστα σοβαρά ερωτηματικά, εάν αναλογιστούμε πως ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι ο παρουσιαστής είχε υψηλή προστασία σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στο θέμα της αστυνομικής φύλαξης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο παρανομούσε αλλά έμενε στο απυρόβλητο. Η καταγγελία του τέως υπουργού Γιάννη Βρούτση, τα γεγονότα με την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, η πλαστογραφία των στοιχείων τηλεθέασης της εκπομπής του, η σκανδαλώδης διαφήμιση της εφημερίδας του ακόμα και από την κρατική τηλεόραση παρά την προφανή εξαπάτηση του αναγνωστικού κοινού κλπ.

Διαβάστε λοιπόν τι έγραφε η εφημερίδα Άποψη πριν από λίγο καιρό για το θέμα και πως ενέπλεκε τον υπουργό επικρατείας:

Ο Γεραπετρίτης τη φρουρά του Μένιου, ο Μιχάλης τις ευθύνες – Έρχεται η σειρά της Τζούλιας…

Το παρασκήνιο της φύλαξης Φουρθιώτη από την ΕΛ.ΑΣ., επειδή κινδύνευε από τα μέλη τής 17 Ν που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού και Δομοκού… Ανέκδοτο!

Την πολιτική ευθύνη για την αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτηανέλαβε χθες στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε ότι η φρουρά στον τηλεπαρουσιαστή ανερχόταν σε 14 άτομα μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας.

«Τον παρουσιαστή τον φύλαγε ένα άτομο από τον Μάιο του 2020. Τον Αύγουστο υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει ένα ακόμα άτομο. Σε νέο εμπρησμό δόθηκε 3ος αστυνομικός και μοτοσικλέτα με εντολή επιτήρησης της οικίας του. Με την αύξηση των μέτρων προστασίας για τον Κουφοντίνα, αυξήθηκε και η δύναμη η συνοδευτική με 4ο αστυνομικό, υπηρεσιακό όχημα και φύλαξη οικίας», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Και πρόσθεσε: «Στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Δεν υπήρξε θωρακισμένο».

Τα όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδηςδιαψεύδονται από τον ίδιο τον παρουσιαστή, σύμφωνα με την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ (και η οποία απορρίφθηκε) κατά της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να πάψει η φρούρησή του από την αστυνομία. Στην αίτησή του ο Φουρθιώτης ισχυρίζεται ότι υπήρχαν τρεις αστυνομικοί επί 24ώρου βάσης με συνοδευτική μοτοσικλέτα, αυστηρή αστυνομική επιτήρηση σε όλους τους χώρους εργασίας του, ενώ από 18 Μαρτίου αυξήθηκαν οι άνδρες από τρεις σε τέσσερις και προστέθηκε κι ένα αυτοκίνητο.  Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση.

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα αυτά συνοδευτικής προστασίας ξεκίνησαν από τις 26 Μαρτίου 2020, με την 1519/20/1065888 του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη αυξήθηκαν. Ο Φουρθιώτης με νέο αίτημα είχε ζητήσει τη διάθεση οκτώ αστυνομικών, δύο αυτοκινήτων και δύο μοτοσικλετών, φρουρά δηλαδή που δεν διαθέτει ούτε το υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο λόγος που ζήτησε και του δόθηκε φρουρά ήταν ότι προβάλλει τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Ν, η οποία όπως είναι γνωστό τοις πάσι έχει εξαρθρωθεί. Εκτός εάν ο τηλεπαρουσιαστής ανησυχούσε μήπως τα μέλη τής 17Ν που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού και Δομοκού έκαναν σκασιαρχείο και του επιτίθονταν…

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Φουρθιώτης για να επιτύχει τη φρούρηση του από την αστυνομία χρησιμοποίησε τον καθηγητή πανεπιστημίου Πάνο Λαζαράτο, ο οποίος είναι εκ των νομικών του παραστατών και ο οποίος έχει προσωπική γνωριμία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Έτσι, οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι η επικοινωνία των δύο συναδέλφων καθηγητών (Γεραπετρίτη-Λαζαράτου) οδήγησε τον υπουργό Επικρατείας να μεριμνήσει, ώστε να διατεθεί προσωπικό για τη φρούρηση του Φουρθιώτη. Όπως έχει επανειλημμένα πει η «Α», ο Γεραπετρίτης φροντίζει τα πάντα. Μόνο για την καριέρα της Τζούλιας Αλεξανδράτου δεν έχει ακόμη ενδιαφερθεί. Με εποπτευόμενο τον Μένιο, έχει καιρό να το κάνει στο μέλλον…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This