Κυριακή 16/5/2021

Πέτσας: Πότε φεύγουν τα μηνύματα από τη ζωή μας – 39 δισ. «πέφτουν» στην οικονομία

Αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της αγοράς

Για την πορεία του εμβολιασμού, το άνοιγμα των σχολείων και την κατάργηση των sms μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ενώ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να ρίξει στην οικονομία ένα πακέτο πολλών εκατομμυρίων ευρώ ώστε να ενισχυθεί από το πλήγμα της πανδημίας.

«Σύντομα θα τελειώσουν τα sms»

«Νομίζω ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φύγουν κάποια στιγμή από τη ζωή μας τα SMS, νομίζω θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα μετά το Πάσχα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. «Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις» σημείωσε.

Τι είπε για τη στήριξη της οικονομίας

«Τριάντα εννιά δισεκ. ευρώ έχουμε δώσει για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ακριβώς γιατί έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία» ανέφερε ο κ. Πέτσας. «Δανειστήκαμε 22 δισεκ. ευρώ από το εξωτερικό, δηλαδή την ώρα που καθηλώνονταν τα εισοδήματα στη χώρα μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία από το εξωτερικό εισέρρευσαν 22 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της χώρας επειδή ακριβώς είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» εξήγησε.

Όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας, από τον Ιούνιο του 2019 έως το Φεβρουάριο του 2021 επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα 25,7 δισεκ. ευρώ ιδιωτικών καταθέσεων, άλλη μια απόδειξη εμπιστοσύνης, έφυγαν ταυτόχρονα από τους ισολογισμούς των τραπεζών 28 δισεκ. ευρώ κόκκινα δάνεια. Υπάρχει ώριμο έδαφος για να ξαναρχίσουν να δίνουν οι τράπεζες ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ) για να ωθήσουμε την οικονομία γρήγορα προς τα πάνω.

Και το Μάιο θα συνεχίσουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων διαβεβαίωσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για επαρκές δίχτυ προστασίας τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ