Κυριακή 16/5/2021

Μας «κούφανε» ο Γεραπετρίτης με τις δηλώσεις του για τα SMS

«Συμβολικός ρόλος και παιδαγωγική λειτουργία» - Πώς είπατε; Ορίστε;

Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα από αυτή την κυβέρνηση δεν ξέρουμε…

Δεν φτάνει που είμαστε το μοναδικό κράτος (μαζί με την Κύπρο) που επιβάλλαμε υποχρεωτικά SMS για τις μετακινήσεις… δεν φτάνει που αναμένουμε τους πρώτους τουρίστες να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα για να τα καταργήσουμε, τώρα ακούμε και από τον Υπουργό Επικρατείας ότι ο ρόλος τους είναι συμβολικός και έχουν… παιδαγωγική λειτουργία.

«Υπάρχει πάντοτε στα SMS κι ένας συμβολισμός, πέρα από το ζήτημα του ελέγχου της κίνησης και του περιορισμού. Ποιος είναι ο συμβολισμός; Ότι καταρχήν εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας. Επειδή είναι υψηλός ο συμβολισμός και φοβάμαι ότι με την τυχόν κατάργηση των sms, θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, να ξεκινήσει το πάρτι, να πάμε να διασκεδάσουμε. Το γραπτό μήνυμα έχει υψηλό συμβολισμό. Ένα άλλο είναι το πέρας της κυκλοφορίας κάποια ώρα το βράδυ. Αυτά τα μέτρα έχουν και μια παιδαγωγική λειτουργία…» αναφέρει μόνο που τα κέντρα διασκέδασης είναι κλειστά, τα θέατρα και οι τα σινεμά επίσης κλειστά και συναυλίες δεν πραγματοποιούνται. Που ακριβώς θα κάνουμε πάρτι; Στα ταβερνάκια που θα απαγορεύεται να να παίζει στο βάθος κανένας Τσιτσάνης σε λίστα; Όσο για την ελεύθερη μετακίνηση, έχετε θεσπίσει βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας κ. Γεραπετρίτη και εκτός από αυτό, σήμερα Πέμπτη ανοίξατε την διαδημοτικές μετακινήσεις. Επομένως σε ποιους συμβολισμούς αναφέρεστε;

Την… παιδαγωγική λειτουργία δεν θα την σχολιάσουμε. Άλλωστε μετά από τα πιο αυστηρά και πιο αναποτελεσματικά lockdown της Ευρώπης, πιο ατυχές σχόλιο δεν θα μπορούσε να ακουστεί. Όπως φαίνεται οι 10.000 νεκροί δεν σας έγιναν «μάθημα» εκεί στην κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ