Σταθερά ευνοούμενος του «συστήματος» Κυριάκου ο Μένιος

Μέχρι πρότινος κατάφερνε να ελίσσεται και να εξαπατά, απολαμβάνοντας, παράλληλα, προκλητικής αστυνομικής προστασίας

Must Read

Συστηματικά ευνοούμενος και πριμοδοτούμενος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ο Μένιος Φουρθιώτης.

Μπορεί σήμερα ο τηλεπαρουσιαστής να βρίσκεται κατηγορούμενος για συμμετοχή σε μια σειρά από δυσώδεις υποθέσεις, ωστόσο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες παρέμενε προστατευόμενος του συστήματος εξουσίας, απολαμβάνοντας προκλητικής αστυνομικής προστασίας, προσπαθώντας να λάβει ζεστό χρήμα από τη σκανδαλώδη «λίστα Πέτσα», καταφέρνοντας να υφαρπάξει δημόσιο χρήμα που δεν δικαιούταν μέσω του προγράμματος «Συν-Εργασία», εξαπατώντας την ΕΣΗΕΑ, ενώ είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να απειλεί υπουργούς και κομματικά στελέχη ακόμη και δημοσίως, με απύθμενο θράσος και αυθάδεια.

Στις αρχές του μήνα ήταν που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων, μετά και τη δημόσια καταγγελία του τέως υπουργού Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος, μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε πως ο τηλεπαρουσιαστής κατάφερε να πάρει χρήματα τριών μηνών χωρίς να τα δικαιούται, τα οποία υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι δεχόταν, ο ίδιος και οι υπάλληλοι του υπουργείου, απειλές, αναφέροντας πως «όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει στο υπουργείο με πιεστικό τρόπο, με απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε υπαλλήλους, οι οποίοι όμως δεν ενέδωσαν».

Site «φάντασμα»

Εν τω μεταξύ, στις αρχές της υγειονομικής κρίσης, ο Μένιος Φουρθιώτης επιχείρησε να πάρει χρήματα από τη «λίστα Πέτσα» για την ιστοσελίδα apokaliptikalive.gr και ένα ανύπαρκτο site «φάντασμα», το protieidisi.com, το οποίο είχε μόλις… δύο αναρτήσεις. Όταν έγινε γνωστό ότι επρόκειτο να λάβει χρήματα, η ιστοσελίδα άρχισε να ανανεώνεται με ασυνάρτητες αναρτήσεις.

Τελικώς, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τη συνεπακόλουθη κατακραυγή, οι παραπάνω ιστοσελίδες φέρεται ότι δεν έλαβαν χρήματα. Η κυβέρνηση οφείλει σε κάθε περίπτωση απαντήσεις. Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος και το πιο πρόσφατο κρούσμα ευνοϊκής μεταχείρισης του «ομίλου» του Μένιου Φουρθιώτη, καθώς επί αρκετές εβδομάδες στις αρχές της άνοιξης η ΕΡΤ φιλοξενούσε διαρκώς διαφημίσεις της εφημερίδας του.

Πάντως, η πιο χαρακτηριστική ίσως απόδειξη των στενών σχέσεων του παρουσιαστή με τα κέντρα εξουσίας είναι η προκλητική του φρούρηση από την ΕΛ.ΑΣ. Η κυβέρνηση ανέλαβε την προστασία ενός ανθρώπου, τον οποίο όφειλε να ελέγχει, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απολύτως πειστική εξήγηση για τα προνόμια αυτά, παρά και το ηχηρό «όχι» που είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο αίτημα Φουρθιώτη να αυξηθούν τα μέτρα φρούρησής του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This