Οι Αμερικανοί θέλουν να μας μπλέξουν στην κρίση στον Περσικό!

Must Read

Σε περιπέτειες μπαίνει η Ελλάδα, εάν οι Αμερικανοί συνεχίσουν να πιέζουν για να συμμετάσχουμε στρατιωτικά σε πολυεθνική ναυτική δύναμη για την επιτήρηση του Περσικού Κόλπου, με σκοπό την προστασία της ναυσιπλοΐας.

Σύμφωνα την έντυπη έκδοση της Καθημερινής, το αμερικανικό αίτημα αφορούσε τη συνδρομή είτε με μεγάλη ναυτική μονάδα –στην περίπτωση της Ελλάδας πρόκειται για φρεγάτα– είτε με εναέριο μέσο παρακολούθησης και παροχής πληροφοριών (Intelligence, Surveillance, Reconnaisance).

Η άσκηση πιέσεων για ελληνική εμπλοκή σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο στα ελληνοτουρκικά, προκαλεί ερωτηματικά καθώς όχι μόνο θα αποδυναμώσει τη χώρα μας αλλά θα την φέρει σε σύγκρουση με το Ιράν, με ότι αυτό σημαίνει στα ενεργειακά και όχι μόνο.

Από την άλλη βέβαια ένα ελληνικό «όχι» θα δώσει την ευκαιρία στους Τούρκους να παίξουν πάλι το χαρτί του σταθερού συμμάχου στις ΗΠΑ. Γαλλία και Γερμανία και η Γαλλία έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους σε μια ναυτική δύναμη χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ.

Ο Βελόπουλος

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα Βελόπουλου υποστηρίζει ότι: «Τελικά γίναμε θεατές σε μία απίστευτη πρόκληση από τις ΗΠΑ! Ενώ η Ελλάδα είναι σε κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς της τελευταίας σε Ανατολική Μεσόγειο (Κύπρο) και Αιγαίο, οι ΗΠΑ ζήτησαν να στείλουμε στρατό στον περσικό κόλπο εναντίον του Ιράν, της χώρας που μας έδινε με πίστωση πετρέλαιο!

Και ενώ οι σύμμαχοι (;) Αμερικανοί μας πρόδωσαν με Σκόπια, Β.Ήπειρο και μας αφήνουν μόνους , απέναντι στις διαθέσεις της Τουρκίας, τώρα μας ζητούν να στείλουμε στρατό στον Περσικό κόλπο! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ λέει ξεκάθαρα! Κανένας Έλληνας στον Περσικό κόλπο, όταν η Ελλάδα χρειάζεται τη μέγιστη αποτρεπτική ικανότητα απέναντι στις επικίνδυνες προκλητικές πρακτικές της Τουρκίας!»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This