Δευτέρα 21/6/2021

Σενάριο-σοκ: Απενεργοποίηση των S-400 με αντάλλαγμα στην Τουρκία τα δύο κράτη στην Κύπρο!

Τι αποκαλύπτει η Κύρα Αδάμ

Εφιαλτικό είναι το σενάριο που αποκάλυψε η βετεράνος διπλωματική συντάκτρια Κύρα Αδάμ, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική πλευρά εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποδεχτεί, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη συζήτηση για δύο κράτη στην Κύπρο, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα την «απενεργοποίηση» των ρωσικών συστημάτων S-400 που κατέχει η Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η Κύρα Αδάμ, οι ΗΠΑ -υποβοηθούμενες και από τη Βρετανία (δύο από τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας)- θα μπορούσαν να μη φέρουν αντιρρήσεις στη λύση των δύο κρατών, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα όχι μόνο την απενεργοποίηση των S-400 αλλά ίσως και την πρόσβαση στο λογισμικό τους, προκειμένου να «θωρακίσουν» τα μέσα τους έναντί τους.

Έτσι εξηγείται και η εμμονική στάση των Τούρκων στην πρόσφατη πενταμερή, καθώς δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα ο γ.γ. του ΟΗΕ να επιστρέψει -όπως απειλούσε- την εντολή που είχε για λύση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού, στο οποίο συμμετέχουν ΗΠΑ και Βρετανία. Όσο για τη Ρωσία, δεν αποκλείεται να λάβει ανταλλάγματα στην Κριμαία, την οποία θεωρεί ζωτικό της χώρο, σε αντίθεση με τη Μεγαλόνησο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ