Κυριακή 20/6/2021

Κοινή δράση για την άρση των πατεντών των εμβολίων ζητά η Φώφη Γεννηματά

«Έχουμε χρέος να συμβάλλουμε» θεωρεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

«Συνεννόηση» στην Ελλάδα για «κοινή δράση» και της ΕΕ στην προσπάθεια άρσης των πατεντών των εμβολίων, ζητά η Φώφη Γεννηματά μετά την παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η στήριξη των ΗΠΑ «ανοίγει μια προοπτική να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων», αλλά «ο στόχος δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση».

Διαβάστε ακόμα: «Συζήτηση» για την άρση της πατέντας για τα εμβόλια θέλει η Φον ντερ Λάιεν – Μεταφορά τεχνογνωσίας ζητά η συμμαχία εμβολίων GAVI

Αναλυτικά:

«Η παρέμβαση του Προέδρου Μπάιντεν ανοίγει μια προοπτική να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων. Όλοι όσοι το έχουμε πει και το πιστεύουμε έχουμε χρέος να συμβάλλουμε σε αυτό. Στη χώρα μας να συνεννοηθούμε  για την κοινή δράση που απαιτείται ώστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια γιατί αυτός  ο στόχος δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.  Εμείς, από την πλευρά μας, θέτουμε και πάλι το ζήτημα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ