Κικίλιας: «Θα φοράμε για καιρό μάσκες – Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς»

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια

Must Read

Για τις μάσκες, τον εμβολιασμό και τα εμβόλια μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι το 70% άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί στο τέλος Μαΐου.

«Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια», ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες (άνω των 18 ετών), τόνισε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί έχουν αγγίξει τους 111 χιλιάδες εμβολιασμούς, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 100 χιλιάδες.

Για τα παιδιά, για τα οποία στον Καναδά εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer, για τις ηλικίες 12-15 ετών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι εφόσον εγκριθεί και στην Ευρώπη θα προχωρήσουμε και σε εμβολιασμούς στα παιδιά. Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Σεπτέμβριο τα παιδιά να πάνε εμβολιασμένα στο σχολείο.

Σχετικά με τις μάσκες, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι θα τις φοράμε για αρκετό καιρό ακόμα, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Για του εξωτερικούς χώρους είπε ότι θα εξεταστεί στο μέλλον. Επίσης, στο μέλλον, θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο το προσωπικό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

Για τους εμβολιασμούς υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί πάνω σε ποσοστό άνω του 85%, ωστόσο, στους νοσηλευτές, βοηθούς και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό τα ποσοστά δεν είναι ακόμα ικανοποιητικά. Επομένως, σαν μέσος όρος το ποσοστό είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This