Παρασκευή 25/6/2021

Κικίλιας: «Θα φοράμε για καιρό μάσκες – Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς»

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια

Για τις μάσκες, τον εμβολιασμό και τα εμβόλια μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι το 70% άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί στο τέλος Μαΐου.

«Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια», ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες (άνω των 18 ετών), τόνισε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί έχουν αγγίξει τους 111 χιλιάδες εμβολιασμούς, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 100 χιλιάδες.

Για τα παιδιά, για τα οποία στον Καναδά εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer, για τις ηλικίες 12-15 ετών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι εφόσον εγκριθεί και στην Ευρώπη θα προχωρήσουμε και σε εμβολιασμούς στα παιδιά. Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Σεπτέμβριο τα παιδιά να πάνε εμβολιασμένα στο σχολείο.

Σχετικά με τις μάσκες, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι θα τις φοράμε για αρκετό καιρό ακόμα, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Για του εξωτερικούς χώρους είπε ότι θα εξεταστεί στο μέλλον. Επίσης, στο μέλλον, θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο το προσωπικό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

Για τους εμβολιασμούς υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί πάνω σε ποσοστό άνω του 85%, ωστόσο, στους νοσηλευτές, βοηθούς και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό τα ποσοστά δεν είναι ακόμα ικανοποιητικά. Επομένως, σαν μέσος όρος το ποσοστό είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ