Τρίτη 22/6/2021

Ο Νίκος Ρωμανός θεωρούσε «μπούρδες» την πρόταση για τις πατέντες των εμβολίων

Οφείλει να απαντήσει εάν είναι δικές του απόψεις ή κάποιος τον υποχρέωσε να τις εκφράσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όντως είχε ταχθεί υπέρ της άρσης της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Αργότερα όμως, ένα αόρατο χέρι τον οδήγησε στον διασυρμό, πείθοντας τον να απεμπολήσει τις ορθές απόψεις του και να μετατραπεί σε έναν θιασώτη ανόητων θεωριών, που τελικό σκοπό είχαν να γεμίσουν τα ταμεία πολυεθνικών του φαρμάκου.
Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάβαζε λέξη προς λέξη το θλιβερό «διάβημα» υπέρ των φαρμακοβιομηχανιών του εμβολίου, δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. Κάποιοι τον πήραν στο λαιμό τους.

Με αποτέλεσμα σήμερα, όταν ο Τζο Μπάιντεν, η Κομισιόν και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας συνασπίζονται για να άρουν τις πατέντες από τα εμβόλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να μπορεί να καρπωθεί την δικαίωση των απόψεων του, να απολογείται για το φιάσκο στο οποίο τον οδήγησαν κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι.

Έχει σημασία λοιπόν να θυμηθούμε τι δηλώνει για το θέμα ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. Και εάν υπάρχει η ελάχιστη ευπρέπεια, θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, αλλά κυρίως να εξηγήσει εάν αυτές οι απόψεις ήταν δικές του, η κάποιος του τις υπαγόρευσε. Και στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να τον κατονομάσει, ώστε να προσφέρει υπηρεσία τόσο στην κυβέρνηση όσο και την ίδια την χώρα.

Διότι αυτό το κρεσέντο υπεράσπισης των συμφερόντων πολυεθνικών αντί του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας, έχει εξαιρετικά ύποπτο κίνητρα. Ουδείς μπορεί να πείσει ότι είναι απόρροια πολιτικής ανοησίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ