Παρασκευή 25/6/2021

Τα παιδιά ξανά στον φυσικό τους χώρο – Κεραμέως: «Προσπάθεια από όλους να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά»

Υποχρεωτικά δύο self test την εβδομάδα

Πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων όλων των βαθμίδων, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισκέφτηκε σχολεία της Χαλκίδας ενώ συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι οποίοι ξαναγύρισαν «στον φυσικό τους χώρο».

Η κ. Κεραμέως μίλησε με θερμά λόγια «για τη μεγάλη προσπάθεια εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης, αλλά και στο διάστημα λειτουργίας των σχολείων με την υποδειγματική τήρηση των μέτρων», όπως είπε.

«Μέριμνα του Υπουργείου είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά με όρους προστασίας και πρόληψης», δήλωσε η κ. Κεραμέως κατά την επίσκεψή της. Πρόσθεσε πως, χάρη σε δυο εργαλεία -τον εμβολιασμό, που είναι και το σημαντικότερο και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) μπορούν αφενός να ανοίγουν όλο και περισσότερες δραστηριότητες και αφετέρου να εντοπίζονται πιο νωρίς τυχόν, κυρίως ασυμπτωματικοί, φορείς.

Δείτε στιγμιότυπα από την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

Με τη δήλωση αποτελεσμάτων των self test και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων επέστρεψαν σήμερα, Δευτέρα 10/5 έπειτα από πολύ καιρό σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σχολεία: Τις 3.000 προσεγγίζουν τα θετικά self-test

Τα 3.000 προσεγγίζουν τα συνολικά θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία σε πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self-test στα σχολεία: Σε 3.000 ανέρχονται τα θετικά

Κικίλιας: «Θα εμβολιαστούν οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ