Πέμπτη 24/6/2021

«Φουντώνουν» εκ νέου τα σενάρια για πρόωρες εκλογές με την απόφαση για απουσία θερινών τμημάτων στη Βουλή

Κατ' αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα μπορέσει να «περάσει» σωρεία κρίσιμων νομοσχεδίων μέσα στο βαθύ θέρος

«Στο φουλ» θα είναι οι κοινοβουλευτικές μηχανές και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς, όπως αποφασίστηκε, δεν θα γίνουν τελικώς θερινά τμήματα στη Βουλή.

Αυτό σημαίνει πως το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, με εξαίρεση το καθιερωμένο ολιγοήμερο διάλειμμα του Δεκαπενταύγουστου. Η απόφαση αυτή ρίχνει σαφώς νερό στον μύλο των σεναρίων για πρόωρες εκλογές, καθώς η κυβέρνηση θα μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να «περάσει» σωρεία κρίσιμων νομοσχεδίων, παρά το βαθύ θέρος.

Ταυτοχρόνως, η προανακριτική επιτροπή κατά του Νίκου Παππά θα μπορεί να συνεδριάζει όλο το καλοκαίρι, και έτσι οι μαρτυρικές καταθέσεις θα ολοκληρωθούν χωρίς βιασύνη. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο αίτημα για επιστροφή -έστω και μερική- της Βουλής στην προ κορωνοϊού κανονικότητα, με την Όλγα Γεροβασίλη να ζητά στη Διάσκεψη των Προέδρων τη διεύρυνση της συμμετοχής με τη φυσική παρουσία των βουλευτών στις εργασίες της Βουλής, ένα αίτημα το οποίο κατ’ αρχάς ακούγεται σωστό.

O ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, ωστόσο, πως ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να προχωρήσει σε διεύρυνση, καθώς περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών. Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πάντως, ο Κώστας Τασούλας διαβεβαίωσε πως σταδιακά θα αυξηθεί η συμμετοχή των βουλευτών στις εργασίες της Βουλής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ