27/9/2022

Απαράδεκτη ανάμειξη Ζάεφ στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου μας

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Προανήγγειλε ψήφιση εξπρές - Η Κυβέρνηση θορυβήθηκε και παρέπεμψε την ψήφιση στις καλένδες 

Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και δη στον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Χωρίς καν να κρατήσει τα προσχήματα με το που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα έσπευσε να δηλώσει ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι έτοιμη να ψηφίσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας, που στην ουσία αποτελούν την «ουρά» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη δήλωση εκ μέρους ενός ηγέτη που θέλει η χώρα του να ενταχθεί το συντομότερο δυνατόν στην ΕΕ και χρειάζεται την στήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης.

Τέτοιες δηλώσεις είχαμε συνηθίσει να ακούμε τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Όμως και τότε οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονταν με διπλωματική γλώσσα καθώς είναι απαράβατος κανόνας ότι καμία χώρα στην Ευρώπη δεν μπορεί να αναμειχθεί στον τρόπο λήψεως των αποφάσεων μιας άλλης χώρας της ΕΕ.

Ο Ζόραν Ζάεφ αντιθέτως με θρασύτητα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα τρία μνημόνια που εκκρεμούν θα επικυρωθούν συντόμως από την Βουλή. Συνέδεσε την ψήφισή τους με την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαιτέρως δε της οικονομικής συνεργασίας και την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Κυβέρνηση θορυβημένη από την προσπάθεια των Σκοπιανών να εμπλακούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία παραπέμπει στις καλένδες την ψήφιση των μνημονίων. Είναι γνωστό εξάλλου ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ, με πρώτον τον Αντώνη Σαμαρά, έχουν ταχθεί κατά των συμφωνιών και έχουν δηλώσει πως θα τις καταψηφίσουν, όταν και όποτε έλθουν στην Βουλή.

Χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σκοπιανό ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ήταν έκδηλη η αμηχανία μετά την ωμή παρέμβαση του Ζάεφ. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σε αυστηρό ύφος για το είναι ζωτικής σημασίας ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας και η πλήρης, συνεπής και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών –«όπως έχουμε συζητήσει», υπονοώντας ότι υπάρχουν παρεκκλίσεις που έχουν ενοχλήσει την Αθήνα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Σύντομο ανέκδοτο η Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις!

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού ήtαν ολιγόλογες – εν αντιθέσει με εκείνες του Ζάεφ- και αφορούσαν αποκλειστικά την τήρηση της Συμφωνίας και την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων.

Ο Ζάεφ δεν έκανε καμία αναφορά στα περί Συμφωνίας και άρχισε να μιλά για τις επενδυτικές συμφωνίες στα Σκόπια που έχουν υπογράψει ελληνικές εταιρείες. Συνεχάρη την Ελλάδα για τα 200 από την Επανάσταση και μίλησε με ενθουσιασμό για την πτήση ελληνικών μαχητικών πάνω από το σκοπιανό εναέριο χώρο.

Η εκνευριστική αδιαφορία του ως προς τα όσα του είπε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης, έφθασε στο ζενίθ, όταν ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να του πει πότε θα ανοίξουν τα σύνορα για να έλθουν οι Σκοπιανοί να πιούν καφέ στην Θεσσαλονίκη!

Οι εθνικιστές με στενές επαφές με ακραία στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη

Την ίδια στιγμή δεν έχει κοπάσει ο σάλος που προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να αποδεχθεί αίτηση για εγγραφή στα μητρώα των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας της «Μακεδονικής Κινήσεως Προωθήσεως της Μητρικής Γλώσσας».

Ο σύλλογος ιδρύθηκε λίγο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – τον Νοέμβριο του 2018- και προωθεί ακραίες αλυτρωτικές θέσεις Σκοπιανών εθνικιστών, όπως την διδασκαλία «μακεδονικής γλώσσας» εντός Ελλάδος και την αναγνώριση «μειονότητας».

Η απόφαση φέρει την «υπογραφή» του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος προέρχεται από το Ποτάμι. Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του κόμματος είχαν υπερψηφίσει την Συμφωνία και δεν είχαν φέρει αντιρρήσεις σε ενδεχόμενη δημιουργία ΜΚΟ που θα ήταν υπεύθυνη για την διδασκαλία της δήθεν «μακεδονικής γλώσσας».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ο Άδωνις το 'ριξε στο τένις και ο Λοβέρδος στα ντραμς!

Το έγγραφο του υπουργείου δημοσίευσε η ίδια η οργάνωση στην ιστοσελίδα της. Η επικεφαλής της φιλοσκοπιανής οργάωσης Ευγενία Νατσουλίδου περιχαρής έκανε λόγο για «αναγνώριση από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού της ‘’μακεδονικής μητρικής γλώσσας» Ελλήνων πολιτών». Η κ. Νατσουλίδου, με θητεία σε εθνικιστικές οργανώσεις Σκοπιανών, όλως τυχαίως διατηρεί στενές επαφές με ακραία στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση από το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας», η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έσπευσε να διορθώσει το μεγάλο σφάλμα στο οποίο υπέπεσε και να τονίσει ότι φιλοσκοπιανή οργάνωση διεγράφη  από το μητρώο.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η ηγεσία του υπουργείου ανακάλυψε ότι «ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική Δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπ. Πολιτισμού».

Προέβαλε δε τον ισχυρισμό ότι η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, «αποτελεί διαδικασία που υλοποιείται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με την προσκόμιση σχετικών τυπικών δικαιολογητικών»!

Μόλις έγινε γνωστή η έγκριση που έλαβε η οργάνωση, οι δήμαρχοι Έδεσσας και Αλμωπίας Πέλλας, Δημήτρης Γιάννου και Χρήστος Μπάτσης αντιστοίχως, εξέφρασαν την έκπληξή τους για την επιπολαιότητα του υπουργείου. «Ποια είναι η μελέτη συμφώνως προς την οποία βασίσθηκαν οι υπάλληλοι αυτοί και έδωσαν μία τέτοια έγκριση; Έχουν γνώση της κατάστασης και των προβλημάτων που θα φέρει μία τέτοια έγκριση; Επειδή προκύπτουν πάρα πολλά ερωτήματα, το θέμα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά. Γιατί, αν υπήρχε παραπλάνηση του υπουργείου, πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση και σίγουρα να μην χρηματοδοτείται μία ΑΜΚΕ που δεν αγαπάει το Έθνος και την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μπάτσης.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ο Μητσοτάκης πρωταγωνιστής της καμπάνιας «Εχθροί της ελευθεροτυπίας»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άδωνις κράζει τη… Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο της Siemens!

Ιστορική ημέρα η σημερινή στη χώρα μας για... όλους τους λάθος λόγους, με τη...

Ο Μητσοτάκης πρωταγωνιστής της καμπάνιας «Εχθροί της ελευθεροτυπίας»!

Διαδικτυακή καμπάνια για την ελευθερία του Τύπου και τη νέα πρωτοβουλία European Media Freedom...

Η… πανδημία φταίει για τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία, κατά τον Πλεύρη!

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ολοκληρώθηκε η συζήτηση και εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για...

Χάος με τις ανεξέλεγκτες ΜΚO – Επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά ζητήματα

Η πολυσυζητημένη HumanRights360 έχει ιδρυτή τον πρώην γενικό διευθυντή του δικτύου ιδρυμάτων του Τζορτζ Σόρος

Σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο....

Ο Άδωνις το ‘ριξε στο τένις και ο Λοβέρδος στα ντραμς!

Είναι γνωστή και αγαπημένη η λαϊκή παροιμία «μάθε τέχνη και άστηνε και άμα πεινάσεις...

Ξέφυγαν οι Τούρκοι! Κάλεσαν τον Έλληνα πρέσβη για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» στα νησιά –...

«Μας απειλείτε με πόλεμο» απάντησε η Αθήνα στο διάβημα της Άγκυρας

«ΠΑΤΡΙΔΑ»: Αυτό είναι το όνομα του κόμματος που ανακοίνωσαν Μπογδάνος – Λατινοπούλου

*αναδημοσίευση από meaculpa.grΤην ίδρυση του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ (ΠΑΤΡΙωτική Δύναμη Αλλαγής) ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής...

Οργή και καρφιά κατά Μητσοτάκη στο Twitter για την αθώωση των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλo...

Οργισμένα και φαρμακερά σχόλια αναρτώνται στην πλατφόρμα του Twitter, μετά την απόφαση του Εφετείου...

Σκάνδαλο! Προκλητικές αυξήσεις αμοιβών στους διοικητές των Κέντρων Πρόνοιας

«Χρυσώνουν» τους διοικητές την ώρα που η πλειονότητα των πολιτών στενάζει από το κύμα ακρίβειας

Η ανάρτηση του Μπακογιάννη για τα 33 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα του...

Μια φωτογραφία από την παιδική του ηλικία στην οποία ο πατέρας του Παύλος Μπακογιάννης...

Με την στήριξη του Γιώργου Καρατζαφέρη ο Άδωνις βάζει πλώρη για την ηγεσία της...

«Έρχεται η στιγμή που ο Άδωνις Γεωργιάδης θα αγκαλιάζει μόνο τον εαυτό του», έγραφε...

Δημαρχιακό… γλείψιμο στον θείο Κυριάκο!

Αφού τα… πρόκοψε στον Δήμο Αθηναίων, όπου ήδη καταγράφεται ως ο ανεπαρκέστερος δήμαρχος από...

Σύντομο ανέκδοτο η Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις!

Το πιο σύντομο ανέκδοτο στη μακρόχρονη κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου αποδεικνύεται η εξεταστική επιτροπή...

«Στον αέρα» χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι προς σύνταξη!

Χατζηδάκης και Τσακλόγλου ετοιμάζονται να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια, ακολουθώντας πιστά το δόγμα Πισσαρίδη και εκμεταλλευόμενοι τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νομιμοποιούνται 1.200.000 οικόπεδα με δασωμένους αγρούς

Ποιοι μπορούν να τεκμηριώσουν εμπράγματο δικαίωμα και σε ποιες περιπτώσεις το Δημόσιο δεν πρόκειται να προβάλει καμία διεκδίκηση

Ζει στο αυτοκίνητο με τον 93χρονο πατέρα της εδώ και 8 μήνες: «Δεν είναι ανθρώπινο αυτό»

Άστεγοι έχουν μείνει από τον περασμένο Φεβρουάριο μια 50χρονη...

Μεγάλη απάτη η επιστροφή των νοικοκυριών στη θέρμανση με πετρέλαιο

Οποια μορφή ενέργειας και να επιλεγεί, η δαπάνη θα είναι υψηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Τα 12 ελληνικά νησιά που «βούλιαξαν» από κόσμο φέτος το καλοκαίρι – Ρεκόρ αφίξεων

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και φέτος οι ξένοι επισκέπτες στα...

«Χαραμάδα» για τους ανεμβολίαστους στο ΕΣΥ;

Ο Θάνος Πλεύρης, αν και εμφανίστηκε ανένδοτος για την επιστροφή τους, δήλωσε ότι στο τέλος του έτους θα εξεταστούν εκ νέου τα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ