Κυριακή 13/6/2021

Προανακριτική: Καταθέτει αύριο, εκτός νέου απροόπτου, ο Χρήστος Καλογρίτσας

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής καταθέτει αύριο – Θεού θέλοντος και… κορωνοϊού επιτρέποντος- ο μεγαλοεργολάβος, Χρήστος Καλογρίτσας. Ενάμιση μήνα μετά τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, στην οποία η Νέα Δημοκρατία έχει επενδύσει πολλά, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας θα καταθέσει επιτέλους όσα γνωρίζει.

Η κατάθεσή του θα είναι τουλάχιστον τριήμερη και θα κρίνει το μέλλον της Προανακριτικής. Εάν προσκομίσει επαρκή στοιχεία εις βάρος του Νίκου Παππά, που να αποδεικνύουν την ενοχή του, τότε πιθανότατα θα αποφασιστεί παράταση των εργασιών της Προανακριτικής, ώστε να καταθέσουν και όσοι μάρτυρες έχουν αιτηθεί τα κόμματα. Αλλωστε, όπως αποφασίστηκε, η Βουλή θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της όλο το καλοκαίρι, καθώς δεν θα γίνουν θερινά τμήματα. Αυτό σημαίνει πως η επιτροπή μπορεί να συνεδριάζει κανονικά χωρίς βιασύνη μέχρι τον Σεπτέμβριο, όποτε παραγράφεται οριστικά η υπόθεση.

Εάν η μαρτυρία του Χρήστου Καλογρίτσα είναι κατώτερη των «γαλάζιων» προσδοκιών, τότε όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την επίσπευση των διαδικασιών και το κλείσιμο της επιτροπής. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύεται πως υπάρχουν απτές αποδείξεις που αποδομούν πλήρως τους ισχυρισμούς της πλευράς Καλογρίτσα, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμη προσκομιστεί.

Η «γαλάζια» πλευρά, πάντως, επιμένει πως ο εργολάβος «θα έρθει στη Βουλή και θα
μιλήσει». Το βλέμμα όλων πάντως είναι στραμμένα στην αυριανή πρώτη κατάθεση, καθώς είναι και αυτή που θα καθορίσει και τις μετέπειτα εξελίξεις. Εν τω μεταξύ, η επιτροπή βρίσκεται και εν αναμονή της απάντησης της Τραπέζης της Ελλάδος στο αίτημα της Προανακριτικής να διερευνηθεί η εγγυητική επιστολή του Χρήστου Καλογρίτσα για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ύψους 3.000.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Σταύρος Κελέτσης επικοινώνησε με το Γιάννη Στουρνάρα και του ζήτησε να υπάρξει, στο μέτρο του δυνατού, άμεση απάντηση στο αν υπήρξε έλεγχος νομιμότητας του εμβάσματος, ενώ ταυτόχρονα έχει ζητηθεί και έλεγχος του συνόλου των λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν. Πηγές από την Κουμουνδούρου, πάντως, χαρακτηρίζουν το αίτημα αυτό ελιγμό της Ν.Δ. προκειμένου να μην κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική ο Γιάννης Στουρνάρας, κάνοντας λόγο για επιχείρηση προστασίας του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ