Τετάρτη 16/6/2021

Προανακριτική με διακοπή, αντεγκλήσεις και ατάκες του τύπου «εδώ δεν είναι κομμωτήριο»!

Ο Χρήστος Καλογρίτσας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και ζήτησε τα φάρμακά του. Αύριο στις 12:00 θα επανέλθει για να συνεχίσει την κατάθεσή του

Την ώρα που η ένταση χτυπούσε «κόκκινα» στην Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή με την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα και χαμό ανάμεσα σε Σταύρο Κελέτση και Θεοδώρα Τζάκρη, ο κ. Καλογρίτσας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ζητώντας τα φάρμακά του!

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και γιατρός) Παύλος Πολάκης έσπευσε να ελέγξει την κατάσταση του επιχειρηματία (από τον κ. Καλογρίτσα ζητήθηκε να επανέλθει στην προανακριτική αύριο στις 12 το μεσημέρι), ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον Νίκο Παππά, για ενορχήστρωση του σχεδίου απόκτησης καναλιού επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ με «μπροστινό» τον ίδιο και με χρήματα για την εγγυητική επιστολή των τηλεοπτικών αδειών μέσω εικονικής υπεργολαβίας με τη CCC.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Καλογρίτσας ισχυρίστηκε ότι το καλοκαίρι του 2016 ο «πολυαγαπημένος μου φίλος κ. Παππάς με κάλεσε και μου είπε: Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα;», με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά έντονα και να καταθέτει αίτημα παρουσίας του συνηγόρου του Νίκου Παππά στη διαδικασία.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της Νέα Δημοκρατίας ο κ. Καλογρίτσας δήλωσε Αριστερός. «Μετά  τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά ήταν», φέρεται να είπε στην κατάθεσή του.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ακόμα ότι διαθέτει πολλά e-mail και sms, τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του για την εικονικότητα της υπεργολαβίας με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, τα οποία και απείλησε ότι θα καταθέσει αν δεν αποκατασταθεί το όνομά του.

Καλογρίτσας

Κελέτσης εναντίον Τζάκρη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την προανακριτική οι συνεχείς διακοπές κατά την εξέταση του μάρτυρα από την Θεοδώρα Τζάκρη προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση ο οποίος της είπε: «Εδώ δεν είναι κομμωτήριο», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα!

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον Πρόεδρο της Επιτροπής για αήθη σεξιστική  επίθεση κατά της κ. Τζάκρη και ο κ. Κελέτσης στο τέλος ανακάλεσε.

Καλογρίτσας και Τζάκρη είχαν έναν διάλογο και πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Όπως μετέφεραν μάρτυρες, όταν η κα Τζάκρη είδε τον κ. Καλογρίτσα στο διάδρομο είπε: «Σας βλέπουμε καλά στην υγεία σας σήμερα. Χαιρόμαστε πολύ», για να δεχθεί την απάντηση: «Με όσα σκοπεύω να πω δεν νομίζω ότι θα χαίρεστε για πολύ».

Τι ανέφεραν πηγές της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Καλογρίτσας είπε ότι το καλοκαίρι του 2016 τον φώναξε ο κ. Παππάς ζητώντας του, όπως φέρεται να είπε, να δώσει το “όνομά” του για τη δημιουργία καναλιού.  Επίσης, φέρεται να είπε ότι του αναφέρθηκαν τα ονόματα «κάποιων ξένων που τα είχα ακουστά. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Για τις σχετικές επαφές είπε ότι έγιναν σε διάφορα σημεία. «Ειδικότερα με απεσταλμένους της άλλης πλευράς έγιναν στο Πόρτο Χέλι», με τον κ. Παππά να του έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να πρόσθεσε ότι, στον «Άραβα με έστειλε ο κ. Παππάς με συγκεκριμένες εντολές», ενώ σε ερώτηση εάν αυτές ήταν γραπτές, φέρεται να είπε ότι αντάλλασσε μαζί του γραπτά μηνύματα (sms).

Για τη μετέπειτα πορεία της υπόθεσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι «οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου».

Επίσης ότι, «το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό».

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στην αναφορά του μάρτυρα ότι ακόμα θεωρεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη σύντροφο, ο δεύτερος φέρεται να σχολίασε ότι με αυτά που λέει σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, «κρατά φανάρι” στη ΝΔ και τον κ. Πλεύρη».

Τι λένε οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Από πλευράς πηγών προσκείμενων στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε ότι δεν καταθέτει τα sms που είχε επικαλεστεί νωρίτερα και ότι απλά ήθελε να δείξει κάτι στην κα Τζάκρη.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλογρίτσας δέχθηκε έντονη κριτική από τη βουλευτή Θ. Τζάκρη, ότι «παριστάνει τον εργολάβο των δήθεν αριστερών πεποιθήσεων, και ότι η μόνη του έννοια είναι να κρατήσει τα 3 εκ. εμπλέκοντας έτσι ολόκληρη παράταξη». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κα Τζάκρη φέρεται να ρώτησε τον κ. Καλογρίτσα, τι ζητά από την κυβέρνηση για να καταθέσει «όλα αυτά τα ευφάνταστα που σκαρφίστηκε με καθυστέρηση 4 ετών».

Τέλος, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη δημοσιευθείσα εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, για λογαριασμό της «Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη ΑΕ». Η εγγυητική επιστολή της τράπεζας εστάλη την 1η Ιουλίου 2016 στην ΓΓΕΕ για το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας “Ι.Β. Καλογρίτσας” και ήταν ύψους 8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική προκήρυξη του τότε υπουργού Επικρατείας, στο πλαίσιο υποβολής αίτησής της για τη συμμετοχή της στη διαδικασία διεξαγωγής της δημοπρασίας για την χορήγηση 4 αδειών.

Στην ίδια επιστολή σημειωνόταν ότι «η ύπαρξη των μετρητών και η γνησιότητα της παρούσας ελέγχεται διατραπεζικώς με κάθε νόμιμο τρόπο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εγγυητική επιστολή δείχνει ότι η εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ ήδη από την 1η Ιουλίου 2016, δύο μήνες, δηλαδή, πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες και «συνεπώς, καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Καλογρίτσα-ΝΔ ότι ήταν «μπροστινός» και ότι δεν είχε χρήματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ