Άρχισε το «αντάρτικο» στη ΝΔ; Η Θεσσαλονικιά Άννα Ευθυμίου είναι η 4η βουλευτής που αντιδρά σε νομοσχέδιο

Θεωρεί πως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να καταστρατηγήσουν το 8ωρο και το 40ωρο

Must Read

Το τελευταίο διάστημα κάθε μέρα κι από ένας βουλευτής της Ν.Δ. διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή σε νομοσχέδια ή άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, δίνοντας την εντύπωση ότι ο έλεγχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει χαθεί, παρόλο που στο Μέγαρο Μαξίμου μιλάνε για μεμονωμένα περιστατικά.

Χθες, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις και ζήτησε βελτιώσεις σε σημαντικές ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, που εκτός από την πολιτική τους σημασία έχουν και επιστημονική – νομική σημασία, καθώς η κυρία Ευθυμίου είναι δικηγόρος – εργατολόγος. Η βουλευτής είπε ότι παραμένουν το 8ωρο και το 40ωρο, τόνισε όμως ότι η σχέση εργοδότη και εργαζομένου δεν είναι ισότιμη, γιατί υπάρχει σχέση εξάρτησης, λέγοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι στην πράξη οι εργοδότες θα καταστρατηγήσουν το 8ωρο και το 40ωρο.

«Χρειάζεται να υπάρχει αύξηση των ελεγκτικών μηχανισμών», είπε και τόνισε: «Υπάρχει η δυνατότητα αίτησης του εργαζομένου να διευθετήσει τον χρόνο εργασίας του. Το 8ωρο και το 40ωρο παραμένουν. Όμως γνωρίζουμε ότι η σχέση εργοδότη και εργαζομένων δεν είναι ισότιμη σχέση, γιατί υπάρχει μία σχέση εξάρτησης».

Εργατικό ατύχημα και τηλεργασία

Η κυρία Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας και την ιδιότητα της εργατολόγου, είπε ακόμα ότι το ΣΕΠΕ πρέπει να στελεχωθεί περισσότερο και να μη γίνει «νέο ΕΦΚΑ», ενώ ενστάσεις διατύπωσε και για τον τρόπο που επιχειρείται η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας ωραρίου. «Είναι σημαντική, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μπουν όλοι. Να γίνει προτεραιοποίηση», είπε και ζήτησε να μπουν ποσοστά τηλεργασίας. «Δεν μπορεί μία επιχείρηση να στέλνει όλο το προσωπικό της σε τηλεργασία. Να μπουν συγκεκριμένα ποσοστά. Να επικαιροποιήσουμε στην τηλεργασία την έννοια του εργατικού ατυχήματος», κατέληξε.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν διαφοροποιηθεί για ένα άλλο σημαντικό νομοσχέδιο, αυτό της συνεπιμέλειας, οι κυρίες Όλγα Κεφαλογιάννη και Μαριέττα Γιαννάκου. Ακόμα ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας προχώρησε σε καταγγελίες για την κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ στην Ηλεία και είπε ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για βουλευτής, ενώ αιχμές για μη αποτελεσματική αστυνόμευση, με αφορμή τις πολλές δολοφονίες το τελευταίο διάστημα, έχουν αφήσει ο Γ. Κουμουτσάκος και ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This